Aromatik Yağların Faydaları ve Kullanım Alanları

22-08-2021 16:35
Aromatik Yağların Faydaları ve Kullanım Alanları


Susam Yağı:

Susam Asya, Avrupa, Anadolu ve özellikle de Hindistan’da yetişen küçük bir bitki ve bu bitkinin küçük ve sarımtırak tohumuna verilen isimdir. Zengin besin içeriğine sahiptir .

Susam tohumları %50-60 yağ ve %25 protein bulunduran bir yağ bitkisidir. Yüksek ve eşsiz protein kompozisyonlarına sahip olması nedeniyle değerli bir bitkidir.

Yüksek miktarda magnezyum içerirler, bu da sinirlerin dayanıklı olmasına yardımcı olur. A, E ve C vitaminleri bakımından iyi bir kaynaktır. Ayrıca, susam iyi bir mangan ve bakır kaynağı olmasının yanında kalsiyum, demir, çinko, fosfor ve diyet lifi yönünden de zengin bir gıda maddesidir. Susamın, sesamin ve sesamolin bileşiklerini içerdiği ve bu bileşiklerin anti-oksidatif etkiye sahip olduğu bilinmektedir.

Susam tohumlarının soğuk sıkım yöntemi ile elde edilmiştir..

Vücudunuza masaj yaparak uyguladığınızda, cildinizi besler, nemlendirir ve gözenekleri açar. Susam yağı denilince akla ilk gelen özellikle cilt ve saç bakımıdır 

 

*Çocuklardan uzakta, serin ve kuru yerde, ağzı kapalı olarak saklayınız.

*Sentetik koku, sentetik boya ve koruyucu içermez.

https://www.tlosolive.com/urun/tlos-farm-susam-yagi-250-ml


Çörek Otu Yağı:

Soğuk sıkım yöntemi kullanılarak üretilmiştir.

Çörek otuher gölge de yetişebilen ve 40 cm boyutları olan otsu bir bitkidir. Çörek otunun siyah görünümlü ufak tanecikleri bitkinin dalların da yetişen tomurcukların içerisindeki tohumlardır. Çörek tohumunun içerisinde bir çok vitamin bulunduğu gibi vücuda da fayda olan moleküler ihtiva etmektedir. Bu moleküllerin içeriğinde bulunan nigellon ile thymoquinon bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesini sağlar.

Yapısında bulunan oleik asit (omega 9), linoleik asit (omega 6), stearik asit, timokinon, palmitik asit, karoten, A, B, C ve E vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, magnezyum ve çinko gibi fenolik bileşenlerle zengin bir içeriğe sahiptir.

Çörek otu yağı hem dıştan, hem de ağız yolu ile alınarak kullanılabilen bir bitkisel yağdır.

*1 yaşından küçük çocuklara ağızdan verilmesi uygun değildir. Dıştan uygulanarak kullanımı uygundur. Hamile ve emziren kadınların doktorlarına danışarak almaları gerekmektedir.

*Yetişkinler, tercihen kahvaltıdan yarım saat önce 1 tatlı kaşığı organik çörek otu yağı içebilir. Çocuklar bu miktar 1 çay kaşığı ölçüsündedir.

Çörek otu yağını 2 yemek kaşığı ölçüsünde saç, saç derisi ve cildimizin üzerine masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Bu uygulamayı haftada 2 defa tekrarlayabilirsiniz

http://www.tlosolive.com/urun/tlos-farm-corekotu-yagi-250-ml

 

Aspir Yağı:

Aspir yağı, aspirin çiçek açmış tohumlarından soğuk pres yöntemiyle sıkılarak elde edilen yenilebilir bir yağ çeşitidir.

Yalancı safran, Amerikan safranı ve boyacı safranı gibi isimlerle de bilinen, tek yıllık, geniş yapraklı, sarı, kırmızı, turuncu, beyaz ve krem renklerinde çiçeklere sahip, dikenli ve dikensiz tipleri olan, kurağa dayanıklı ve ortalama yağ oranı % 30-45 arasında değişebilen bir yağ bitkisi olan aspir bitkisinin, ilk olarak Asya kıtasının güneyinde, Ortadoğu bölgesinde ve Akdeniz ülkelerinde ekildiği bilinmekte ve tüm dünyaya buradan yayılmış olabileceği kabul edilmektedir.

Önceleri tıbbi amaçlarla ve çiçeğindeki boya maddesinin gıda ve kumaş boyacılığında kullanılması amacıyla yetiştirilmiş, daha sonraları ise, tohumundaki yağı için yetiştirilmeye başlanmıştır.

Aspir yağı; Linoleic asit, çoklu doymamış yağ asitleri, Omega 3, Omega 6 , E Vitamini, K Vitamini içerir. Aspir yağındaki linoleik asit cilt sağlığını artırmak için ideal bir mineraldir. Linoleik asit, sebum üretimini dengeleyerek, tıkanmış gözeneklerin temizlenmesine yardımcı olur. Ayrıca yeni cilt hücrelerinin yenilenmesini uyarır.

Aspir yağı, cildin doğal dengesiyle uyumlu, etkili bir nemlendiricidir. Bu özelliği ile banyo ve vücut kozmetiklerinde yoğun olarak kullanılan yağlardandır.

Çocuklardan uzakta, serin ve kuru yerde, ağzı kapalı olarak saklayınız. Hamile ve çocukların kullanmadan önce doktora danışmaları önerilir. Ağza alınmaz

Bölgesel zayıflama niyetiyle de kullanılabilen bu yağ, diyet salatalar içine 1 ya da 2 yemek kaşığı kadar ilave edilmesinde sakınca görülmüyor. Salatanın içerisine eklemek istemiyorsanız, yemek yemeden en az 30 dakika önce bir tatlı kaşığı kadar tüketebilirsiniz.

https://www.tlosolive.com/urun/tlos-farm-aspir-yagi-250-ml

 

Tatlı Badem Yağı:

Tatlı badem çekirdeklerinin soğuk sıkımıyla elde edilmiş % 100 saf soğuk sıkım tatlı badem yağıdır.

Badem yağının içeriğinde çok yüksek oranda potasyum ve Omega-3 yağ asitleri bulunmaktadır.

Badem yağı iyi bir E vitamini kaynağıdır. E Vitamini, antioksidan özellikte, yağda çözünebilen bir vitamindir. 1 yemek kaşığı (13 gram) badem yağında 5,25 mg E vitamini bulunur, bu da önerilen günlük alınması gereken E vitamini ihtiyacının % 17'sini karşılamaktadır.

Badem yağının besleyici, onarıcı, koruyucu, yumuşatıcı ve nemlendirici olarak cilt bakımında kullanımımı oldukça yaygındır. Saç, kaç ve kirpik bakımı içinde tercih edilmektedir.

Vücudunuza masaj yaparak uyguladığınızda, cildinizi besler nemlendirir.

Sentetik koku, sentetik boya ve koruyucu içermez.

https://www.tlosolive.com/urun/tlos-farm-tatli-badem-yagi-250-ml

 

Nar Çekirdeği Yağı:

Nar çekirdeği yağı narın çekirdeğinden elde edilen doğal bir yağdır. Sağlıklı yaşam kalitesini artırmak için tüketilmesi gereken yağlar arasında yer almaktadır.

Küçük taneli, lezzetli ve oldukça vitaminli olan nar, ülkemizde genel olarak Adana, Mersin, Muğla gibi Akdeniz illerinde yetiştirilmektedir. C vitamini açısından oldukça zengin bir meyve olan nar bağışıklık sistemini güçlendirir. İçerisinde bol miktarda C vitamini, demir, potasyum ve polyphenoller bulunmaktadır.

Kuraklığa dayanıklı bu meyve,-10 derece sıcaklığa kadar direnç gösterir. Akdeniz tipi bir kış veya yaz yağmuru iklim tipinde rahatlıkla yetişebilir, anlaşılacağı üzere ılıman iklim meyvesidir.

Nar çekirdeği yağında Punisik asidin yanı sıra %0,6 oranında antioksidan özellikteki polifenolleri bulunur. Nar çekirdeği yağı konjuge yağ asitlerini yapısında bulunduran nadir bitkilerden biridir. Nar çekirdeğinde bulunan linoleik asit ve polifenollerin kalp damar hastalıklarına karşı koruyucu etkisi deneysel çalışmalarda gösterilmiştir.

Cancer Prevention Research adlı dergide yayınlanan araştırma sonucuna göre narda bulunan "ellagitannins” adlı maddeler kanser hücrelerinin çoğalmasına neden olan östrojen hormonunun üretimini engellemektedir. Uzmanlar araştırmanın, meme kanserine karşı yeni ilaçların geliştirilmesini sağlayabileceğini belirtmişlerdir.

https://www.tlosolive.com/urun/tlos-farm-nar-cekirdegi-yagi-250-ml

 

Nane Yağı:

Su buharı distilasyon yöntemi kullanılarak üretilmiştir.

Nane, Lamiceae familyasına ait, saçak köklü, 30-90 cm kadar boylanan ve az dallanan bir bitkidir. Nane, içeriğinde bulunan mentol ve tanen bakımından tıbbi ve aromatik bitkiler sınıfında önemli bir yere sahiptir. Nane türleri polifenoller yönünden zengin olup antioksidan özelliğe sahiptir.

50 ml soğuk sıkım baz yağ içine 10 damla damlatıp karıştırın, vücudunuza masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Ortam kokulandırma için buhurdanlıkta veya elektrikli difuzörde suya bir kaç damla damlatarak kokusunun yayılmasını sağlayabilirsiniz.

Çocuklardan uzakta, serin ve kuru yerde, ağzı kapalı olarak saklayınız. Hamile ve çocukların kullanmadan önce doktora danışmaları önerilir. Ağza alınmaz.

Mide bulantısı, şişkinlik gibi durumlarda tedaviyi destekleyici olarak 3-4 damla nane yağı bir küp şekere damlatılarak dahilen alınır.

Nane yağı, baş ağrısını gidermede tedaviyi destekleyici olarak kullanılabilir. Şakaklara masaj şeklinde uygulanabilir.

https://www.tlosolive.com/urun/tlos-farm-nane-yagi-10-ml

 

Defne Tohumu Yağı:

Kaynatma yöntemiyle elde edilen sabit bir yağdır.

Akdeniz kıyılarında yetişebilen ve her daim yeşil yapraklı kalabilen defne, hoş kokulu bir ağaç olması nedeniyle birçok alanda kullanılmaktadır. Boyu yaklaşık 18 metreye kadar uzamaktadır. Parlak renkli yaprakları ile birçok yemeğe lezzet vermesi amacıyla kullanılır. Akdeniz bölgesi dışında yetişen birçok defne ağacı zehirli olma özelliğine sahiptir. Defne ağacının meyvesi zeytine benzeyen yönü ile dikkat çekmektedir.

Sağlığa olan faydaları nedeniyle de sofralardan eksik edilmemesi gereken bir üründür. Kullanım alanı sanılanın aksine oldukça geniş olan defne ağacı, kozmetikten sağlık alanına kadar birçok konuda insanların yararına kullanılmaktadır.

Antiseptik özelliktedir. Gribal enfeksiyonların, eklem ve kas ağrılarının giderilmesinde olumlu etkileri vardır. Sindirim sistemi fonksiyonlarını destekler. Saç ve cilt sorunlarının giderilmesine yardımcı olur

Çocuklardan uzakta, serin ve kuru yerde, ağzı kapalı olarak saklayınız. Hamile ve çocuklarda kullanmadan önce doktora danışmaları önerilir.


Limonotu Yağı:

Bilimsel adı Cymbopogon Citratus olan limon otu halk arasında melisa olarak da bilinen nane türü bir bitkidir. Yaprakları ile çay hazırlanır, kokusu ve aromatik tadı sayesinde kozmetik ve gıda sanayisinde, ayrıca böcek, sinek kovucu ürünlerde de kullanılır.

Kalsiyum, bakır, magnezyum, demir, potasyum ve çinko bakımından çok zengindir.

İçeriğinde bulunan antioksidanlar sayesinde hastalıklara karşı korur, bağışıklık sistemini güçlendirir.

50 ml soğuk sıkım baz yağ içerisine 10 damla damlatıp karıştırın. Vücudunuza masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

Ortam kokulandırma için buhurdanlıkta veya elektrikli difuzörde suya bir kaç damla damlatarak kokusunun yayılmasını sağlayabilirsiniz

Çocuklardan uzakta, serin ve kuru yerde, ağzı kapalı olarak saklayınız. Hamile ve çocukların kullanmadan önce doktora danışmaları önerilir. Ağız yolu ile kullanılmaz.

https://www.tlosolive.com/urun/tlos-farm-limon-otu-yagi-10-ml

 

Çay Ağacı Yağı:

Çay ağacı yağı, Avusturalya’da doğal olarak yetişen Melaleuca Alternifolia (Myrtaceae)’nın yapraklarından elde edilen ve Avusturalya’da 80 yılı aşkın süredir topikal antiseptik olarak kullanılan bir uçucu yağdır. Çay ağacı, 5-7 metreye kadar boylanabilen, çalı veya ağaççık formunda, bir bitkidir. Çay ağacı yağı, çok geniş bir mikroorganizma grubuna karşı anti-mikrobiyal etki göstermektedir. Bu nedenle Merhem, krem, sabun, şampuan, el ve vücut losyonları, yüz temizleyicileri gibi ürünlerin içerisinde çeşitli konsantrasyonlarda yer almaktadır.

50 ml soğuk sıkım baz yağ içine 10 damla damlatıp karıştırın. Vücudunuza masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Ortam kokulandırma için buhurdanlıkta veya elektrikli difuzörde suya bir kaç damla damlatarak kokusunun yayılmasını sağlayabilirsiniz

Çocuklardan uzakta, serin ve kuru yerde, ağzı kapalı olarak saklayınız. Hamile ve çocuklarda kullanmadan önce doktora danışmaları önerilir. Ağza alınmaz.

Saçtaki kepek oluşumunun önlenmesine yardımcı olarak 50 ml badem yağı 5 ml çay ağacı yağı,ile karıştırılarak saç diplerine masaj yapılır.

Akne tedavisine yardımcı olarak 5 damla kantaron yağına 5 damla kaysı çekirdeği yağı 2 damlada cay ağacı yağı karıştırılarak akneli cilde tatbik edilir.

Cildin üzerine ve saça masaj yapılarak uygulanmaktadır. Bir miktar Çay ağacı yağı yağını cilde masaj yaparak yedirmek faydalı olacaktır. Makyaj sonrası cilt temizliği için kullanılabileceği gibi; cildin ferahlaması ve tazelenmesi için de kullanılabilmektedir.

https://www.tlosolive.com/urun/tlos-farm-cay-agaci-yagi-10-ml

 

Ardıç Tohumu Yağı:

Bitki, iğne yapraklılardan olup botanikte selvigiller (Cupressacea) familyasına dahil edilir. Juniperus cins ismi ile tanınan ardıçın birçok türü vardır. Fidanı çok yavaş büyür; bir insan boyuna ulaşması için yıllar, ağaç haline gelmesi için onlarca yıl gerekir.

Sürekli yeşil kalabilen bu iğne yapraklı ağacın meyveleri, aslında gerçek meyve değil, etlenmiş meyve yapraklarıdır. Bunlar sahte meyve diye adlandırılır, aslında bunlar üzeri meyve örtüsüyle tamamen kaplı kozalaktırlar. Böylece ardıç ağacı, karaçam, kızılçam ve diğer çam ağaçları gibi kozalağı bulunan ağaçlar grubuna dahil edilirler.

Ardıç ağacının nisandan hazirana kadar genç iğne ve sürgünleri; sonbaharda, eylülden kasıma kadar dalları sallanarak düşürülen meyveleri toplanır.

Eski çağda ardıç meyvesi, antiseptik ve su çekici ilâç olarak bilinmekteydi. Yeni araştırmalar sayesinde, meyvelerin içindeki başlıca müessir maddeler olarak, terebentinden oluşan uçucu yağlar, terpenler, juniperin, tanen, reçine, yağ, pentosan, glikoz, karınca asidi (asit formik), asit asetik, kalsiyum, potasyum ve manganez bulunmuştur.

50 ml soğuk sıkım baz yağ içine 10 damla damlatıp karıştırın, vücudunuza masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Ortam kokulandırma için buhurdanlıkta veya elektrikli difuzörde suya bir kaç damla damlatarak kokusunun yayılmasını sağlayabilirsiniz

Çocuklardan uzakta, serin ve kuru yerde, ağzı kapalı olarak saklayınız. Hamile ve çocukların kullanmadan önce doktora danışmaları önerilir. Ağza alınmaz.

Gaz sancısı, şişkinlik sık karşılaşılan sağlık sorunlarındandır. Gaz problemleri bakımından ardıç yağı oldukça faydalı bir besindir. İki damla ardıç yağına bir bardak su oranında hazırlanacak karışım gaz sorunlarının giderilmesinde önemli rol oynar. Bu karışımı her gün içmeye devam edin.

Ardıç yağı uykusuzluğu gidermekte çok etkilidir. Uykuya geçmeden evvel bilek boyun ve göğüs bölgesine ardıç yağı ile masaj yapmak uykuya dalmaya yardımcı olacaktır.

Cilt hastalıklarında da ardıç yağı işlevini göstermektedir. Böylelikle sıkça sorulan "Ardıç yağı yüze sürülür mü?” sorusunu da cevaplamış olacağız. Ardıç yağı, bir cilt losyonu olarak işlev görebilmektedir. Ardıç yağı, kir ve tozdan cildi arındırır ve açık gözenekleri sıkılaştırır. Bir parça pamuğu ardıç yağı damlatıp bunu yüzünüze sürebilirsiniz

Ardıç yağı, kan temizleyici özelliğiyle de ön plana çıkmaktadır. Kanda bulunan zararlı maddelerden vücudun arındırılmasına yardımcı olmaktadır. Ek olarak kansızlığa da iyi gelmektedir. AIDS gibi kan ile bulaşabilecek rahatsızlıklara karşı vücudu korumaktadır.

https://www.tlosolive.com/urun/tlos-farm-ardic-tohumu-yagi-10-ml

 

Lavanta Yağı:

Lavanta bitkisi, 1 metreye kadar uzayabilen, yarı çalımsı, çok yıllık bir bitkidir. Lavanta uçucu yağı bitkinin çiçek ve çiçek saplarından elde edilir ve dünyada en çok ticareti yapılan 15 uçucu yağdan birisidir.

Doğal antioksidan kaynağı olan lavanta, farmasötik uygulamalar yanında gıda olarak da dondurma, çay, kahve, bal, reçel, gözleme, limonata ve lokum gibi çeşitli ürünlerin yapımında kullanılmaktadır.

Lavanta uçucu yağı, parfüm ve kozmetik sanayinde kullanılmaktadır. Bunun yanında sabun ve diğer endüstri kollarında, ilaç sanayinde ve aromaterapide de kullanılmaktadır.

50 ml soğuk sıkım baz yağ içerisine 2-3 damla damlatıp karıştırın. Vücudunuza masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Ortam kokulandırma için buhurdanlıkta veya elektrikli difuzörde suya bir kaç damla damlatarak kokusunun yayılmasını sağlayabilirsiniz.

Çocuklardan uzakta, serin ve kuru yerde, ağzı kapalı olarak saklayınız. Hamile ve çocukların kullanmadan önce doktora danışmaları önerilir. Ağza alınmaz.

Lavanta kokusunun rahatlatıcı ve sakinleştirici etkiye sahip olduğu bilinmektedir.

Lavanta yağı sivrisinekleri uzaklaştırmak için de kullanılabilir.

Birkaç damla lavanta yağı sıcak su içerisine damlatılır ve kokusunun 15-20 dakika gibi bir süre bulunulan ortama yayılması sağlanır.

https://www.tlosolive.com/urun/tlos-farm-lavanta-yagi-10-ml

 

Çam Terebentin Yağı:

50 ml soğuk sıkım baz yağ içerisine 2 - 3 damla damlatıp karıştırın. Vücudunuza masaj yaparak uyguladığınızda cildinizin canlı görünmesine yardımcı olur.

Uyarılar: Çocuklardan uzakta, serin ve kuru yerde, ağzı kapalı olarak saklayınız. Hamile ve çocukların kullanmadan önce doktora danışmaları önerilir. Ağza alınmaz.

Saçtaki kepek oluşumunun önlenmesine yardımcı olur ve saçları kuvvetlendirir.

Kullanım şekli: Çam terebentin yağı birebir oranında badem yağı ile karıştırılıp saç diplerine friksiyon seklinde kullanılır yada bu karışımı kullanılacak bir miktar şampuan içerisine iki kapak karıştırılarak ta kullanılır.

https://www.tlosolive.com/urun/tlos-farm-cam-terebentin-yagi-10-ml

 

Kekik Yağı:

Su buharı distilasyon yöntemi kullanılarak üretilmiştir.

Kekik yağı, Thymus vulgaris olarak bilinen uzun ömürlü bitkiden gelir. Bu bitki nane ailesinin bir üyesidir ve yemek pişirmek, gargara ve aromaterapi için kullanılır. Batı Akdeniz’den güney İtalya’ya kadar güney Avrupa’ya özgüdür. Kekik yağı antiseptik, antibakteriyel, antispazmodik, hipertansif ve sakinleştirici özelliklere sahiptir.

Kekiğin başlıca kullanım alanı baharat ve gıda sektörüdür. Bununla birlikte birçok kullanım alanı ve özelliği bulunmaktadır. Etken maddesi carvacrol ve thymol’ün antibakteriyel ve antifungal özellikleri nedeniyle tıp ve eczacılıkta da kullanılmaktadır.

50 ml soğuk sıkım baz yağ içine 2 - 3 damla damlatıp karıştırın, vücudunuza masaj yaparak uyguladığınızda cildinizin canlı görünmesine yardımcı olur.

Uyarılar: Çocuklardan uzakta, serin ve kuru yerde, ağzı kapalı olarak saklayınız. Hamile ve çocukların kullanmadan önce doktora danışmaları önerilir. Ağza alınmaz.

Soğuk algınlığı, grip gibi solunum yolları rahatsızlıklarında tedaviyi destekleyici olarak kullanılmaktadır. Bu amaçla karın, sırt ve ayak tabanlarına bir kaç damla zeytinyağı sürüldükten sonra bu bölgelere 3-4 damla kekik yağı ile masaj yapılır. Karın ağrısı ve hazımsızlık gibi durumlarda tedaviyi desteklemek için 3-4 damla kekik yağı bir çay kaşığı toz şekere veya küp şekere damlatılarak içilir.

Uyarı: 15 yaş altındaki çocuklara kekik yağı sadece haricen kullanılmalıdır.


Adacayı Elma Yağı:

Bitkinin çiçekleri ve yapraklarına su buharı distilasyonu yapılarak elde edilir.

Ülkemizde acı elma yağı olarak bilinen adaçayı yağı bitkisinin salvia triloba türü yetiştirilir. Özellikle Ege bölgesinin Muğla ve Fethiye kısımlarında yetiştirilen bir bitkidir.

Adaçayı, Yüksek oranda antioksidan maddeler içerir. Antioksidan kaynağı olması sebebiyle, cilt bakım ürünleri ve yaşlanma karşıtı ürünlerde kullanılır.

50 ml baz yağ içine 10 damla damlatıp karıştırın, vücudunuza masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Ortam kokulandırma için buhurdanlıkta veya elektrikli difuzörde suya bir kaç damla damlatarak kokusunun yayılmasını sağlayabilirsiniz

Çocuklardan uzakta, serin ve kuru yerde, ağzı kapalı olarak saklayınız. Hamile ve çocukların kullanmadan önce doktora danışmaları önerilir. Ağız yolu ile kullanılmaz.

Adaçayı ( Elma) yağı bebeklerde grip ve soğuk algınlığında, yine bebeklerin gaz problemlerinde tedaviye yardımcı olarak karın bölgesine, sırta ve ayak tabanlarına masaj şeklinde kullanılabilir.

https://www.tlosolive.com/urun/tlos-farm-adacayi-elma-yagi-10-ml

 

Portakal Yağı:

Portakal C vitamini miktarı yüksek bir meyve türü olup portakal kabuğu da besin değeri açısından zengindir. Portakal Kabukları Lif, Vitamin A, Vitamin C, Thiamin (B1), Vitamin B6, Kalsiyum için iyi bir besin kaynağıdır.

Akdeniz bölgesi kıyıları ile Ege Bölgesinin güney kıyıları Türkiye’de başlıca portakal yetiştirilen alanlardır. En çok portakal yetiştirilen iller, Antalya, Adana, Mersin, Hatay, Aydın ve Muğla’dır.

50 ml soğuk sıkım baz yağ içine 2-3 damla damlatıp karıştırın, vücudunuza masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Ortam kokulandırma için buhurdanlıkta veya elektrikli difuzörde suya bir kaç damla damlatarak kokusunun yayılmasını sağlayabilirsiniz.

Çocuklardan uzakta, serin ve kuru yerde, ağzı kapalı olarak saklayınız. Hamile ve çocukların kullanmadan önce doktora danışmaları önerilir. Ağza alınmaz.

Portakal uçucu yağı fotoseptik etki gösterebileceğinden dolayı, ürünü kullandıktan sonra cildinizi direk güneş ışığına maruz bırakmayın.

1 bardak içme suyuna iki damla portakal yağı damlatarak içmeniz, sindirim sisteminizin çalışmasını destekleyecektir.

Portakal yağını cildinize ya da vücudunuza masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Portakal yağını cilt maskesi olarak kullanacaksanız 2 ya da 3 damla portakal yağı içerisine bir miktar zeytinyağı da eklemelisiniz. Bu sayede hem cildinizde oluşan lekelerin giderilmesini sağlayabilir hem de cildinizin nem ihtiyacını karşılayabilirsiniz. Şampuanınızın veya aç bakım kreminizin içerisine 1 ya da 2 damla portakal yağı ekleyerek saçlarınızın daha sağlıklı görünmesini sağlayabilirsiniz. Portakal yağını kas ve eklem ağrılarınızı gidermek amacıyla kullanacaksanız banyo suyunuzun içerisine birkaç damla damlatmanız yeterli olacaktır.

https://www.tlosolive.com/urun/tlos-farm-portakal-yagi-10-ml

 

Biberiye Yağı:

Türkçe’de kuşdili, hasalbal ve akpüren gibi farklı isimlerle de anılan biberiye, önemli bir tıbbi ve aromatik bitkidir. Biberiye, Türkiye’de en çok güney ve batı kıyı şeridinde yetişmektedir.

Biberiye yağı tek başına kullanılmamalı ve kullanmadan önce cildin küçük bir bölümünde test edilmelidir. Biberiye yağını kullanırken zeytinyağı, tatlı badem yağı gibi daha hafif yağlar ile seyreltmek gerekir. Aksi taktirde ağır gelebilir ve ciltte bir takım sağlık sorunlarını beraberinde getirebilir.

Biberiye, yarı çalı veya çalı formundadır ve Akdeniz’in karakteristik bitkilerinden birisidir. Eski Yunan ve Romalılar tarafından çok iyi bilinen biberiye, mutfakta ve tıbbi amaçlı olarak kullanılmıştır.

50 ml soğuk sıkım baz yağ içine 2-3 damla damlatıp karıştırın, vücudunuza masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Ortam kokulandırma için buhurdanlıkta veya elektrikli difuzörde suya bir kaç damla damlatarak kokusunun yayılmasını sağlayabilirsiniz.

Çocuklardan uzakta, serin ve kuru yerde, ağzı kapalı olarak saklayınız. Hamile ve çocukların kullanmadan önce doktora danışmaları önerilir. Ağza alınmaz.

Kas ve eklem ağrıların da tedaviye yardımcı olarak kullanılabilir.

Kullanım şekli: Bunun için 10 damla kantaron yağı ile 6 damla biberiye yağı ve 3 damla kekik yağı karıştırılıp ağrıyan bölgeye sürülüp masaj yapılır.

https://www.tlosolive.com/urun/tlos-farm-biberiye-yagi-10-ml

 

Jojoba Yağı:

Soğuk pres yöntemi kullanılarak üretilmiştir. Cildinize masaj yaparak uyguladığınızda, cildinizi besler nemlendirir.

Jojoba bitkisi 60-90cm boyu olduğu halde, iyi sulama ile 2-3m boylanabilir.

Çalı formunda; her dem yeşil; yaprakları kalın, derimsi, mavimsi yeşil renkte, meyveleri kahve renginde yerfıstığına benzer bir çöl bitkisidir.

100-200 yıllık ömrü vardır. Toprak seçiciliği yoktur, çorak yerlerde yetişir.

Bitki Türkiye de zeytinin yetiştiği her yerde yetişebiliyor. Tohumları yaklaşık 25 yıl özelliğini kaybetmeden koruyabiliyor. 600-1200 metre yüksekliklerde yetişen bitkinin toprak seçiciliği yoktur

Saça parlaklık ve yumuşaklık verir.

Kuru cildi nemlendirirken yağlı ciltteki yağı dengeler. Cilde esneklik kazandırarak karın ve bacaktaki çatlakları önlemeye yardımcıdır.

Güneşlenme sonrasında kullanılabilir.

Sentetik koku, sentetik boya ve koruyucu içermez.

Saç şekillendirici olarak da kullanılabilir.

Göz makyajı dahil olmak üzere,yüzdeki makyajı kolayca ve nazikçe temizler.

Ciltteki yanmayı ve dökülmeyi hafifletir.

https://www.tlosolive.com/urun/tlos-farm-jojoba-yagi-250-ml

 

Okaliptüs Yağı:

Su buharı distilasyon Yöntemi kullanılarak üretilmiştir.

Okaliptus, Mersingiller familyasından olan ve "Sıtma ağacı”, "sulfata ağacı” bataklık kurutan, garip dost gibi isimler ile de bilinen geniş bir ağaç cinsidir. Ana vatanı Avustralya’dır. Okaliptüs, Türkiye’ye ilk kez 1885 yılında Adana-Mersin demiryolunu yapan Fransız şirket tarafından süs bitkisi olarak dikilmek amacıyla getirilmiştir. Mor renkte çiçekler açan, her zaman yeşil kalan ve odunu sert olan Okaliptus Ağaçları bünyelerinde 200 litre ile 1000 litre arası su barındırabiliyorlar. Bataklık kurutan ağaçlardır. Evinizin yakınına dikerseniz sudan temele zarar gelmesini önlemiş olursunuz. Toprak kaymasına da çok faydası vardır. Ayrıca yapraklarında çok şifa vardır. Yazın sıcaklarında etrafınızı oldukça serin tutar.

Bu ağacın yapraklarından su buharı distilasyonu yöntemi kullanılarak okaliptus yağı elde edilmektedir. Bu yağ Cineol (Eucalyptol) bakımından oldukça zengindir.

Okaliptüs uçucu yağı; Okaliptüs bitkisinin yaprak kısmından elde edilir, tazelik verici kokuya sahiptir ve cilt bakımı, saç bakımı, temizlik, aromaterapi gibi alanlarda kullanılır.

50 ml soğuk sıkım baz yağ içine 10 damla damlatıp karıştırın, vücudunuza masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Ortam kokulandırma için buhurdanlıkta veya elektrikli diffuzörde suya bir kaç damla damlatarak kokusunun yayılmasını sağlayabilirsiniz.

Uyarılar: Çocuklardan uzakta, serin ve kuru yerde, ağzı kapalı olarak saklayınız. Hamile ve çocukların kullanmadan önce doktora danışmaları önerilir. Ağız yolu ile alınmaz.

Bebeklerin grip, soğuk algınlığı ve gaz problemleri olduğunda ayak altına ,sırta ve karın bölgesine masaj şeklinde kullanılabilinir.

https://www.tlosolive.com/urun/tlos-farm-okaliptus-yagi-10-ml

 

Sedir Ağacı Yağı:

Su buharı distilasyon yöntemi kullanılarak üretilmiştir.

Piramide benzeyen bir görüntüye sahiptir. Sedir ağacı yurdumuzda yetişen değerli orman ağaçlarından bir tanesidir.

İğneli yapraklı ağaç türlerindendir. Çamgiller familyasındandır. Sedir ağacından elde edilen yağlar genellikle kozmetik ürünlerinde kullanılır. Bu ağaç türü diğer kozalaklı ağaç türleri gibi büyümesi zaman alan bir ağaçtır. Aynı zamanda güçlü bir odun yapısı vardır. Diğer çam ağaçlarına benzer biçimde odununda reçine bulundurmaktadır. Bu reçine boş yer salgılanmaz. Reçinenin sedir ağacı için önemi şu şekildedir. Eğer sedir ağacı herhangi bir sebeple darbe alır ve yaralanırsa açılan bu yaranın üzerinin kapatılarak ağacın mikrop almasını engellemek ve ağacın kendi imkanları ile kendisini tekrar onarmasını sağlamaktır. Bu nedenle halk arasında reçine, mikrop öldürücü olarak kullanılan bir ilaç niteliğindedir. Aynı zamanda kehribar taşı olarak bildiğimiz meşhur taş da bu ağacın reçinesinin fosilleşmiş hali ile ortaya çıkar. Ayrıca reçine kokusu ve kimyasal yapısı sayesinde sedir ağacını kurt ve böceklere karşı korur

50 ml soğuk sıkım baz yağ içine 10 damla damlatıp karıştırın, vücudunuza masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Ortam kokulandırma için buhurdanlıkta veya elektrikli diffuzörde suya bir kaç damla damlatarak kokusunun yayılmasını sağlayabilirsiniz.

Uyarılar: Çocuklardan uzakta, serin ve kuru yerde, ağzı kapalı olarak saklayınız. Hamile ve çocukların kullanmadan önce doktora danışmaları önerilir. Ağız yolu ile alınmaz.

Selülit için kullanılabilir. Bunun için 10 damla sedir ağacı yağı,10ml biberiye yağı,50ml badem yağı ile karıştırılıp sabah akşam selülitli bölgeye masaj yapılabilir.

https://www.tlosolive.com/urun/tlos-farm-sedir-agaci-yagi-10-ml

 

Üzüm Çekirdeği Yağı:

Üzüm çekirdeği yağı, üzüm çekirdeğinin soğuk pres yoluyla sıkılmasından elde edilen bir yağdır. Kozmetik alanında kullanılmasının yanı sıra cilde, saça ve sağlığa faydaları olmasıyla da dikkat çekmiştir

Yüksek oranda E vitamini içerir. Aynı zamanda iyi bir antioksidan ve esansiyel yağ asitleri kaynağıdır.

Omega 3, omega 6 ve omega 9 yağ asitlerini içerir.

Hücreleri doku hasarına karşı korur.

Saç için, cilt için ve çeşitli rahatsızlıklar için kullanılabilecek bir yağdır.

Cilt ve hücre zarı için oldukça önemli olan linoleik asit yağ asidi seviyesi yüksektir.

Vücudunuza masaj yaparak uygulayın. Cildinizin daha canlı görünmesine ve tazelik kazanmasına yardımcı olur.

Ciltteki yağı ve nem miktarını düzenler. Avucunuza kullanacağınız kadar nemlendirici krem alıp içerisine birkaç damla üzüm çekirdeği yağı damlatıp kremi karıştırıp cildinize tatbik edebilirsiniz

Uyarılar: Çocukların ulaşamayacağı yerde tutunuz. Ağza alınmaz. Güneş ışığı görmeyen serin ve kuru bir ortamda ağzı sıkıca kapalı olarak saklayınız. İçeriğindeki bileşene karşı alerjiniz varsa kullanmayınız. Hamile ve bebeklerin kullanmadan önce doktora danışmaları önerilir.

https://www.tlosolive.com/urun/tlos-farm-uzum-cekirdegi-yagi-250-ml


Avokado Yağı:

Soğuk pres yöntemi kullanılarak üretilmiştir.

Avokado yağı, tüm dünyada yaygın bir şekilde sağlık ve cilt sağlığı için kullanılmaktadır. Armuda benzeyen meyve Meksika, Guam ve Orta Amerika'ya özgü bir meyve türüdür. Doğal bir besin kaynağı olan avokado yetişkinler kadar çocukların beslenmesinde de önemlidir. İçeriğinde bakır, demir, magnezyum, potasyum ve fosfor gibi minerallerin yanı sıra A, B, C ve E vitamini bakımından da iyi bir kaynaktır.

Çoğu bitki yağları bitkinin tohumundan çıkarılırken avokado yağı avokado meyvesinin etinden çıkarılır.

Avokado yağında bulunan yağ asitleri cildiniz için de oldukça yararlıdır.

* İçeriğinde bulunan A ve E vitaminleri sayesinde İltihap önleyici ve antibakteriyel etkisi bulunan avokado yağının cildi yenileyici özelliği vardır.

Vücudunuza masaj yaparak uygulayın. Cildinizi besleyerek daha canlı görünmesine ve nemli kalmasına yardımcı olur.

Her türlü cilt için kullanılabilen avokado yağı özellikle kuru yıpranmış ve yaşlı ciltler için idealdir.

Cildi nemlendirir ve canlandırır. Yaşlanma belirtilerini yavaşlatır.

* Çocukların ulaşamayacağı yerde tutunuz. Güneş ışığı görmeyen serin ve kuru bir ortamda ağzı sıkıca kapalı olarak saklayınız. İçeriğindeki bileşene karşı alerjiniz varsa kullanmayınız. Hamile ve bebeklerin kullanmadan önce doktora danışmaları önerilir.

Kullanım şekli: Avucunuza kullanacağınız kadar nemlendirici krem alın ve içine bir kaç damla avokado yağı damlatın, karıştırın ve bu karışımı cildinize uygulayınız.

https://www.tlosolive.com/urun/tlos-farm-avokado-yagi-250-ml


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.