Kabızlıktan Doğal ve Basit Bir Şekilde Nasıl Kurtulursunuz?

23-12-2019 07:42
Kabızlıktan Doğal ve Basit Bir Şekilde Nasıl Kurtulursunuz?
Kabızlık, Tıbbi ismi ile konstipasyon, bağırsakların yavaş hareket etmesi nedeni ile haftada 3 kez ya da daha az dışkılama durumu için kullanılan bir kavramdır. Dışkılama da güçlük, dışkının tam anlamı ile boşalamaması, şişkinlik, ağrılı dışkılama gibi durumlar kabızlığın belirtileridir. Kabızlık, bağırsak hastalıklarının en sık rastlanan türüdür. Dolayısıyla kabızlık ile bazen tıkayıcı tipte bazen ise bağırsak hareketlerinde yavaşlama şeklinde sık sık karşılaşılması mümkündür. Hareketsiz yaşam, yetersiz lif tüketimi, dengesiz beslenme, yetersiz sıvı tüketimi ve çeşitli hastalıklar kabızlığa neden olabilmektedir.


Kabızlık şişkinliğe ve rahatsızlığa yol açtığı için kişilerin gündelik hayatını fazlasıyla etkilemektedir. Yaşam kalitesini olumsuz etkileyen kabızlığa çözüm olarak çeşitli ilaçları kullanmak gerekebilir. Ancak ilaç kullanmadan da kabızlığı ortadan kaldırabilmek mümkündür. Bunun için en doğal çözüm olan zeytinyağını kullanabilirsiniz. Peki, zeytinyağı kabızlığa kesin çözüm sunar mı?



Zeytinyağı Kabızlığa Kesin Çözüm Sunar Mı?

Zeytinyağı, ince bağırsağı çalıştırıp kolesistokinin salgısını artırarak,kabızlığı önler. Zeytinyağı, katı yiyeceklerin sindirimini ve bağırsaklardan geçişini kolaylaştırır. Zeytinyağının barındırdığı bitkisel müshil, vücudun sindirim sistemini korur ve doğal bir müshil gibi çalışır. Zeytinyağı, iyi bir laksatiftir. Sürekli kabızlık çekenlerin, sabahları aç karnına, 2 kaşık zeytinyağı almaları gerekir. Dövülerek içine zeytinyağı karıştırılmış incir; mide ve bağırsakları temizlemek için yenilen bir çeşit sağlık reçetesidir.

 

Zeytinyağının en temel faydalarının arasında sindirim ve boşaltım sistemini düzenlemek bulunmaktadır. Dolayısıyla sindirim ve boşaltım sisteminin düzenleyen zeytinyağı, kabızlık gibi en sık rastlanan bağırsak hastalığına da doğal bir çözüm sunmaktadır. Zeytinyağı hazmı kolaylaştırır, midenizi rahatlatır, gastrit ve ülsere karşı koruyucu bir kalkan görevi görür, mide asidini düzenler, midenin korunmasına yardımcı olur. 

 

 

Kabızlık İçin Zeytinyağı Nasıl Kullanılır?


Zeytinyağının hafif bir müshil etkisi vardır. Herhangi bir yan etkisi de bulunmadığı için kişiler zeytinyağını içerek tüketebilirler. Kabızlık tedavisi için polifenollü zeytinyağını sabah aç karnına 1 kaşık olacak şekilde içerek tüketebilirsiniz. Zeytinyağını tükettikten sonraki yarım saat boyunca herhangi bir şey yiyip içmemelisiniz. Eğer kabızlığınız geçmediyse akşam da aynı şekilde zeytinyağı tüketebilirsiniz. Eğer zeytinyağını sade bir şekilde tüketemiyorsanız portakal suyunun ya da limonlu suyun içine ekleyip tüketebilirsiniz. Böylelikle zeytinyağının tadını yoğun bir şekilde almazsınız. Ayrıca zeytinyağını sütün içine de ilave edip tüketebilirsiniz.
 

 

 

Her zeytinyağında detayları aşağıda açıklanan fenolik bileşikler yeterli miktarda olmaz. Dolayısı ile evdeki zeytinyağını içtim bir şey olmuyor demeniz gayet normal.

 

  

 

Peki Nedir Zeytinyağını Bu Kadar Faydalı Kılan?

 

FENOLİK BİLEŞENLER

 

Son yıllarda diyet bileşenlerinin sağlık üzerine etkileri konusunda çok sayıda çalışma yapılmaktadır. Özellikle yağlarla ilgili çalışmalar artan obezite gibi sağlık problemleri dikkate alındığında önem kazanmıştır. Fakat maalesef yağlara olan ilginin artması bu konuda doğru bilgilerin tüketicilere ulaşması anlamına gelmemektedir. Margarin reklamlarında yapılan kalp dostu vurgusu bu konuya iyi bir örnektir. Genel olarak doymamış yağlar, doymuş yağlara göre daha sağlıklı kabul edilmektedir. Fakat her doymamış yağın sağlık etkisinin aynı olmadığı bilinen bir gerçektir. Özellikle doymamış yağların rafinasyonu sırasında yağa özgü fenolik bileşenler gibi miktar olarak az fakat etkisi önemli olabilecek bileşenlerin kaybı söz konusudur. Zeytinyağı sadece fiziksel işlemlerle elde edilen bir meyve suyu olduğu için diğer bitkisel yağlardan bu özelliği ile ayrılmaktadır.

 

Dünyada Akdeniz diyeti olarak adlandırılan ve son yıllarda oldukça popüler olan yeme alışkanlığında zeytinyağı temel yağ kaynağıdır. Yeni çalışmalar zeytinyağındaki bileşenlerin daha önce bildirilenlerden çok daha fazla olumlu etkisi olduğu yönündedir.

 

Fenolik bileşenler zeytinyağının hem olumlu sağlık etkilerini hem de lezzet profilini geliştiren bileşenlerdir. Tüketicilerin zeytinyağında serbest asitliği en önemli kalite kriteri olarak görmelerine rağmen, naturel sızma zeytinyağını diğer yağlardan ayıran en önemli özellik, yağın yaklaşık yüzde 2’sini oluşturan minör bileşenlerdir. Minör bileşenler arasında da fenolik bileşenler (polifenoller) önemli bir bölümü oluşturmaktadır. Tüketicilerin sahip olduğu bir diğer yanılgı da zeytinyağının acılık ve yakıcılığının artmasının olumsuz bir özellik olarak algılanmasıdır. Yakıcılık ve acılık zeytinyağı için olumlu özellikler olup fenolik bileşenlerin fazla olduğunun göstergesidir. Zeytinyağında çok önemli olan bu bileşikler çeşitli koşullardan etkilenmektedir. Zeytinin yetiştirilme aşamasından itibaren bu özel ve önemli bileşiklerin korunmasını sağlayacak önlemlerin alınması, doğru süreçler ile üretilmesi ve zeytinyağının iyi koşullarda saklanması gerekmektedir.

 

Polifenoller bitkilerde doğal olarak bulunur. Vitamin ve minerallerden farklı olarak temel besin ögesi değiller, ancak vücuda olan yararlı etkileri ile pek çok mekanizmaya katkıda bulunurlar. Meyve ve sebzeler polifenol kaynaklarıdır. Diğer kaynaklar arasında kabuklu yemişler ve tohumlar, kakao ürünleri (örn. siyah çikolata), tam tahıllı ürünler, çay ve kahve ile kırmızı şarap gelir. Polifenoller antioksidan özellikleriyle bilinir.

 

Polifenollerin kanser oluşumunu ve tümör gelişimini engellediğiyle ilgili kanıtlar bulunmaktadır. Polifenoller reaktif unsurlara ve kanserli ve mutasyona uğramış hücrelere müdahale edebilmekte, hücre çoğalışını denetleyen ana proteinlerin harekete geçmesini sağlayabilmekte ve kansere bağlı bir takım genlerin ortaya çıkışının önünü kesebilmektedir. Bu konular ile ilgili olarak önemli kurumlar tarafından yayınlanmış oldukça fazla makeleye artık internet üzerinden de ulaşmak mümkündür.

 

Vücudumuz, her meyve, sebzenin içindeki polifenollerin hepsinden de faydalanamamaktadır. Örneğin elmada 5000 mg/kg polifenol bulunmasına rağmen, bunun sadece %0,2’sini alabilmektedir. Oysa ki aç karnına içilen polifenollü zeytinyağının %90’ını emebilmekte, içindeki faydalı bileşiklerin de %45-55’ini alabilmektedir.Basit anlatımı ile elma örneğinde olduğu gibi vücuda 10 asker gönderilebilirken, 900+ polifenollü zeytinyağı ile ise 450 asker gönderilebilmektedir.

 

Zeytinyağındaki fenolik bileşikler ile ilgili daha fazla bilgi isterseniz Mart 2019 tarihinde çıkan Bilge Ağaç Dergisindeki yazımıza bakabilirsiniz (https://www.tlosolive.com/blog/icerik/polifenol-nedir-bilge-agac-dergisi-ferhan-tolga-ozen).

 

 

 

FENOLIVE

 

Her zeytinyağında yeterli miktarda fenolik bileşik yoktur. Aslında her zeytin çeşidinde farklı miktarlarda fenolik bileşik vardır ile başlamak lazım. Polifenolü bol bir yağ elde etmek için doğru zeytin çeşitleri ve de doğru bölgedeki zeytin ağaçları seçilmelidir. Dolu vuruğu, sinek yarası olan hiçbir ağacın meyvesi kullanılmamalıdır. Zeytinler, ağaçtan özenle toplanılmalıdır. Sırıkla toplamak, yere düşürmek zeytinde oksidasyonu başlatır. İçindeki fenolik bileşikler kaybolmaya başlar. Biz Fenolive serisi ürünlerde tüm ürünü teker teker elle topluyoruz. Zeytin bekledikçe de oksidasyon devam eder. Fenolive’de kasalarda taşıdığımız ürünü 4 saat içinde de sıkarız. Zeytinyağındaki fenolik bileşikler ısıyı ve de hava ile teması hiç sevmez. Isıda kaybolurlar, hava ile temasta uçar giderler. Dolayısı ile sıkım kesinlikle 27 derecenin altında olmalıdır, yani soğuk sıkım olmalıdır. Taş değirmenlerin adı güzel gelse de hava teması yüksek olduğu için orada da kaybolurlar. Sıkıldıktan sonra da yağ iyi korunmalıdır. Bu amaçla üretilmiş özel tanklar kullanırız, ağzı İtalyan kapak denilen cinsten, Sağlık Bakanlığı onaylı çelikten… Hava ile teması yok gibidir. Tankın içindeki yağ boşaldıkça da yine hava temasını engellemek için azot gazı basarız.

 

Özetle Fenolive serisi ürünlerdeki tek amacımız sağlık için çok faydalı bileşikleri yakalayıp, onları en üst düzeyde yağa geçirip, korumaktır. Normal sıcak sıkım yağı üretirken 3,5-4 kg zeytinden 1 kg yağ elde ederken, Fenolive’de, erken hasatta, 50 kg zeytinden 1 litre yağ elde ettiğimiz zamanlarda olur. Düz arazide, karışık bir şekilde toplamada bir işçi 100-120 kg toplarken günde, Fenolive’de 20 kg topladığı zaman mutlu oluruz.

 

Fenolive serisi ürünler Avrupa Birliği Sağlık Beyanı’na uygun bir şekilde "Sağlıklı Naturel Sızma Zeytinyağı” kategorisindedir. İçerdikleri polifenol miktarına göre gruplandırılmıştırlar. 350+’ın anlamı, üretim tarihi itibarı ile içinde 350 ve üzeri mg/kg fenolik bileşik var demektir. Bu ölçümler şahit numunileri tespit ettirilerek, uluslarası geçerliği olan IOOC (International Olive Oil Council) onaylı laboratuvarlarda tank bazında yapılır ve de ölçüm raporu ürün ile birlikte sizlere gönderilir.

 

 

 

Piyasada bulunan polifenollü ürünlerin raporları arasında ölçüm yöntemleri/raporlama yöntemleri açısından farklar olabilmektedir. Aynı ürün, farklı bir yöntem kullanılıp raporlatılsa çok çok daha yüksek rakamlı bir rapor yayınlamak mümkündür. Ama biz uluslararası geçerliliği olan, IOC tarafından geliştirilen methodlardan Doc. No 29'a göre tyrosol cinsinden raporlatmaktayız. Konunun detayını "Piyasadaki Polifenol Ölçüm Raporları ve Farkları" bloğumuzda bulabilirsiniz.

 
 
London IOOC Çifte Madalya London IOOC Çifte Madalya
 
Fenolive 900+ ve 750+, geçen sene ulaştığımız seviyelerimiz... London IOOC (International Olive Oil Council) - Londra Uluslararası Zeytinyağı Konseyi tarafından yapılan yarışmada "Health Claim (Sağlık İddiası)" kategorisinde çifte madalya ile ödüllendirildiler. Böylece ürünümüz uluslararası olarak da, bağımsız kurumlar tarafından tescillenmiş oldu. Bu madalyaların ÜLKEMİZİN bu kategoride aldığı ilk madalyalar olduğunu biliyoruz.
 
Bu sene yine kendimizi aştık. 1092mg/kg polifenol seviyesine ulaştık. Ve ALTIN MADALYA geldi...

Sağlık İddiası kategorisinde...

Ülkemizdeki kaliteli zeytinyağı üretiminin geldiği noktayı tüm dünyaya göstermeye katkımız olduğu için de çok mutluyuz. GURUR DUYUYORUZ...
 
Not: Health Claim kategorisine katılabilmek için natürel sızma zeytinyağı kategorisinde yarışacak kadar iyi bir yağınız olmalı, üstüne de içindeki polifenol seviyesi belli bir seviyenin üstünde olmalı... Kaliteli natürel sızma zeytinyağı kategorisinde verilen altın madalya sayısı 100'den fazla iken health claim'de sadece 6.
 

Bu seneki yeni ürünümüz 1050+ ile heyecanımız daha da büyük... İşimizi aşkla yaptığımızın en büyük kanıtı... Kendimizi aşmaya çalıştığımızın en büyük kanıtı... Bir bahçeden ne polifenol çıktı ise artık demeyip, polifenolü bulmak için çok emek verdiğimizin bir kanıtı...

 

Polifenol nedir? Ne gibi faydaları vardır? gibi birçok sorunuza yanıtları "Zeytinyağı Mucizesi" bloğumuzda bulabilirsiniz.

 

 

 

 

 

ÖZETLE HER ZEYTİNYAĞI OLMAZ...

 

 

Sağlığınızı korumaya destek olabilecek doğal ürünlerimize ulaşmak için:

https://www.tlosolive.com/kategori/yuksek-polifenollu-zeytinyaglarimiz

 

Ürünler ile ilgili yorumlara ulaşmak için:

https://www.tlosolive.com/blog/icerik/yorumlar

 

 

 

Sağlık için, Sağlığınıza için...

 

TLOS OLIVE AİLESİ

 

www.tlosolive.com/sayfa/hakkimizda

www.facebook.com/tlosolivecom

www.instagram.com/tlosolivecom

www.twitter.com/tlosolivecom

 
Kabızlıktan Doğal ve Basit Bir Şekilde Nasıl Kurtulursunuz?,Kabızlıktan Doğal ve Basit Bir Şekilde Nasıl Kurtulursunuz?,Kabızlıktan Doğal ve Basit Bir Şekilde Nasıl Kurtulursunuz?,Kabızlıktan Doğal ve Basit Bir Şekilde Nasıl Kurtulursunuz?,Kabızlıktan Doğal ve Basit Bir Şekilde Nasıl Kurtulursunuz?,Kabızlıktan Doğal ve Basit Bir Şekilde Nasıl Kurtulursunuz?,Kabızlıktan Doğal ve Basit Bir Şekilde Nasıl Kurtulursunuz?,Kabızlıktan Doğal ve Basit Bir Şekilde Nasıl Kurtulursunuz?,Kabızlıktan Doğal ve Basit Bir Şekilde Nasıl Kurtulursunuz?,Kabızlıktan Doğal ve Basit Bir Şekilde Nasıl Kurtulursunuz?,Kabızlıktan Doğal ve Basit Bir Şekilde Nasıl Kurtulursunuz?,Kabızlıktan Doğal ve Basit Bir Şekilde Nasıl Kurtulursunuz?,Kabızlıktan Doğal ve Basit Bir Şekilde Nasıl Kurtulursunuz?,Kabızlıktan Doğal ve Basit Bir Şekilde Nasıl Kurtulursunuz?,Kabızlıktan Doğal ve Basit Bir Şekilde Nasıl Kurtulursunuz?,Kabızlıktan Doğal ve Basit Bir Şekilde Nasıl Kurtulursunuz?,Kabızlıktan Doğal ve Basit Bir Şekilde Nasıl Kurtulursunuz?,Kabızlıktan Doğal ve Basit Bir Şekilde Nasıl Kurtulursunuz?,Kabızlıktan Doğal ve Basit Bir Şekilde Nasıl Kurtulursunuz?,Kabızlıktan Doğal ve Basit Bir Şekilde Nasıl Kurtulursunuz?,Kabızlıktan Doğal ve Basit Bir Şekilde Nasıl Kurtulursunuz?,Kabızlıktan Doğal ve Basit Bir Şekilde Nasıl Kurtulursunuz?,Kabızlıktan Doğal ve Basit Bir Şekilde Nasıl Kurtulursunuz?,Kabızlıktan Doğal ve Basit Bir Şekilde Nasıl Kurtulursunuz?,Kabızlıktan Doğal ve Basit Bir Şekilde Nasıl Kurtulursunuz?,Kabızlıktan Doğal ve Basit Bir Şekilde Nasıl Kurtulursunuz?,Kabızlıktan Doğal ve Basit Bir Şekilde Nasıl Kurtulursunuz?,Kabızlıktan Doğal ve Basit Bir Şekilde Nasıl Kurtulursunuz?,Kabızlıktan Doğal ve Basit Bir Şekilde Nasıl Kurtulursunuz?,Kabızlıktan Doğal ve Basit Bir Şekilde Nasıl Kurtulursunuz?,Kabızlıktan Doğal ve Basit Bir Şekilde Nasıl Kurtulursunuz?,Kabızlıktan Doğal ve Basit Bir Şekilde Nasıl Kurtulursunuz?,Kabızlıktan Doğal ve Basit Bir Şekilde Nasıl Kurtulursunuz?,bebeklerde kabızlık,bebeklerde kabızlık,bebeklerde kabızlık,bebeklerde kabızlık,bebeklerde kabızlık,bebeklerde kabızlık,bebeklerde kabızlık,bebeklerde kabızlık,bebeklerde kabızlık,bebeklerde kabızlık,bebeklerde kabızlık,bebeklerde kabızlık,bebeklerde kabızlık,bebeklerde kabızlık,bebeklerde kabızlık,bebeklerde kabızlık,bebeklerde kabızlık,bebeklerde kabızlık,bebeklerde kabızlık,bebeklerde kabızlık,bebeklerde kabızlık,bebeklerde kabızlık,bebeklerde kabızlık,bebeklerde kabızlık,bebeklerde kabızlık,bebeklerde kabızlık,bebeklerde kabızlık,bebeklerde kabızlık,bebeklerde kabızlık,bebeklerde kabızlık,bebeklerde kabızlık,bebeklerde kabızlık,bebeklerde kabızlık,bebeklerde kabızlık,bebeklerde kabızlık,bebeklerde kabızlık,bebeklerde kabızlık,bebeklerde kabızlık,bebeklerde kabızlık,bebeklerde kabızlık,bebeklerde kabızlık,bebeklerde kabızlık,bebeklerde kabızlık,bebeklerde kabızlık,
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.