Boş Mideye Zeytinyağı İçmek İçin 9 Harika Neden

12-12-2019 12:33
Boş Mideye Zeytinyağı İçmek İçin 9 Harika Neden
Tamam, açıkça söylemek gerekirse kulağa çok da cazip gelmiyor. Kim her gün boş mideye zeytinyağı içer ki? Hiç de iç açıcı bir şey değil! Ama bizce bu yazıyı okuduktan sonra bu konudaki fikriniz tamamen değişecek. Zeytinyağı çok sayıda yararlı makro besin ögesi, yağ asidi ve vitamin içerir. Zeytinyağı için ‘sıvı altın’ diyebiliriz.

Bu da zeytinyağını sağlığınız için son derece değerli bir ürün yapıyor. Zeytinyağı tüketmek için en ikna edici nedenlerin yer aldığı bir liste hazırladım. Her gün boş mideye bir yemek kaşığı dolusu zeytinyağı içtiğinizde bu 9 harika sonucu kendiniz bizzat göreceksiniz.

 

1.Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Zeytinyağında bulunan yağ asitleri çeşitli bağışıklık işlevleriyle ilgili olarak önemli bir rol oynar. Örneğin, bağışıklık sisteminin düzenlenmesi ve desteklenmesi için ve hatta bağışıklıkla ilgili doğuştan gelen hastalıkların tedavisi için de çok yararlıdır.

 

Bağışıklık sistemi, bir canlıdaki hastalıklara karşı koruma yapan, patojenleri ve tümör hücrelerini tanıyıp onları yok eden işleyişlerin toplamıdır.

Son zamanlarda bağışıklık sisteminin önemini daha çok anlar olduk. Bağışıklık sistemin sağlıklı çalışması için verilen beslenme önerileri, gıda takviyeleri ve çeşitli ürünler sık sık karşımıza çıkıyor. Bizi soğuk algınlığından kansere kadar çok çeşitli hastalıklardan koruyor. Güçlü bir bağışıklık sistemine sahip değilseniz hastalıklar sizin de kapınızı çalabilir.

Zeytinyağı da vücut tarafından emilebilen en önemli antioksidanlardan E vitamini kaynağıdır. Bir besinde bir madde çok olabilir ama önemli olan o besinden vücudumuzun ne kadar faydalandığıdır.

Polifenol doğada bulunan en güçlü antioksidanlardandır. Polifenol seviyesi yüksek bir zeytinyağından vücudun alabildiği bu faydalı bileşiklerin oranı %45-50’lere kadar çıkabilmektedir. Bu oldukça yüksek bir orandır. 

2. Kalın bağırsağı iyileştirir.
Zeytinyağı, kansere yol açabilecek zararlara karşı hücreleri korur. Ayrıca kalın bağırsağı güçlendirerek kabızlık durumunda rahatlama sağlar.

 

3. Daha iyi cilt, saç, tırnaklar ve kemikler.
Zeytinyağı cildiniz, tırnaklarınız ve saçlarınız için de son derece yararlı bir besindir. Zeytinyağı saç ve tırnakları yatıştırır, onarır, besler ve daha hızlı uzamalarını sağlar. Bu durum hem erkeklerin hem de kadınların çok hoşuna gider. Tüketerek kullandığınızda daha etkili olsa da, zeytinyağını saç veya cilt maskesi olarak da kullanabilirsiniz.

 

4. Karaciğeri temizler.
Karaciğer, vücudumuzda son derece önemli bir rol oynar: iç sistemlerimizin tümünü temizler. Bazen karaciğerin kendisini de temizlememiz gerekir, bu da en iyi ve güvenli şekilde zeytinyağı ile yapılabilir!

 

5. Kilo verdirir, mide sağlığınızın korunmasına yardımcı olur.
Zeytinyağı çok fazla miktarda yağ asidi içerir: yağ asidi, kısa süre içinde ‘tok’ hissetmenizi sağlayan sağlıklı bir yağ türüdür. Kabızlık ve reflü probleminize en pratik çözümdür. Zeytinyağının içindeki polifenollerin Helicobacter Pylori bakterisi üzerindeki yok edici etkisi laboratuvar çalışmalarında gösterilmiştir.

 

6. Kalbi korur.
İki tip kolesterol vardır: LDL (kötü tip) ve HDL (iyi tip). HDL, LDL’yi giderir. Vücudumuzdaki HDL seviyesini nasıl artırabiliriz? Bunu yapmanın en iyi yollarından biri tahıllar, sebzeler, meyveler ve zeytinyağından oluşan Akdeniz tipi diyet ile beslenmektir. Zeytinyağı, HDL kalitesinin iyileşmesini sağlar. Bol miktarda doğal su içmek de her gün yapılması gereken diğer bir önemli şeydir. Bu şekilde sağlığınızı koruduğunuz gibi hastalıklara yakalanma olasılığınızı da azaltmış olursunuz.

 

7. Enfeksiyonları azaltır.
Tıpkı Ibuprofen gibi, zeytinyağı da vücutta oluşan enfeksiyonları azaltır. Bu konuda yapılan araştırmalar, 3-4 kaşık zeytinyağının bir Ibuprofen dozunun %10’u kadar etkili olan doğal bir yol olduğunu gösteriyor. Bu tam bir kazan-kazan durumudur çünkü çok fazla ilaç kullanmak sağlığımız için zararlıdır. Ne kadar doğal ürünler kullanır ve ilaçlardan uzak durursak kendimiz için o kadar iyi bir şey yapmış oluruz.

 

8. Kan şekeri seviyesini kontrol altına alır.
Zeytinyağı, kolesterolü ve kan şekeri seviyelerini ciddi oranda düşürür. Bu da zeytinyağının şeker hastaları için ve aynı zamanda kalp-damar sistemimiz için çok faydalı olduğu anlamına gelir.

 

9. Beyni korur.
Zeytinyağı beynimizi destekler. Alzheimer hastalığını ve ruhsal çöküntüyü önler, hafızayı güçlendirir ve depresyon riskini azaltır. Her gün zeytinyağı tüketmekten çekinmeyin.

 

Bonus:
Göğüslerinizi doğal yollardan büyütmek ve güçlendirmek istiyorsanız zeytinyağı bu konuda size yardımcı olabilir. Ancak bu işlem doğru bir şekilde yapılmalıdır: göğüslerinize dışarıdan başlayıp içeriye doğru 10-15 dakika boyunca dairesel hareketlerle masaj yapın. Kan akışı hızlanacaktır ve bunun sonucunda göğüsleriniz yalnızca 30 gün içinde büyüyecek ve esneklik kazanacak! Daha iri ve dolgun göğüslere sahip olmak gerçekten çok hoşunuza gidecek. Üstelik pahalı ameliyatlar geçirmek zorunda değilsiniz.

 

 

 

Peki Nedir Zeytinyağını Bu Kadar Faydalı Kılan?

 

FENOLİK BİLEŞENLER

 

Son yıllarda diyet bileşenlerinin sağlık üzerine etkileri konusunda çok sayıda çalışma yapılmaktadır. Özellikle yağlarla ilgili çalışmalar artan obezite gibi sağlık problemleri dikkate alındığında önem kazanmıştır. Fakat maalesef yağlara olan ilginin artması bu konuda doğru bilgilerin tüketicilere ulaşması anlamına gelmemektedir. Margarin reklamlarında yapılan kalp dostu vurgusu bu konuya iyi bir örnektir. Genel olarak doymamış yağlar, doymuş yağlara göre daha sağlıklı kabul edilmektedir. Fakat her doymamış yağın sağlık etkisinin aynı olmadığı bilinen bir gerçektir. Özellikle doymamış yağların rafinasyonu sırasında yağa özgü fenolik bileşenler gibi miktar olarak az fakat etkisi önemli olabilecek bileşenlerin kaybı söz konusudur. Zeytinyağı sadece fiziksel işlemlerle elde edilen bir meyve suyu olduğu için diğer bitkisel yağlardan bu özelliği ile ayrılmaktadır.

 

Dünyada Akdeniz diyeti olarak adlandırılan ve son yıllarda oldukça popüler olan yeme alışkanlığında zeytinyağı temel yağ kaynağıdır. Yeni çalışmalar zeytinyağındaki bileşenlerin daha önce bildirilenlerden çok daha fazla olumlu etkisi olduğu yönündedir.

 

Fenolik bileşenler zeytinyağının hem olumlu sağlık etkilerini hem de lezzet profilini geliştiren bileşenlerdir. Tüketicilerin zeytinyağında serbest asitliği en önemli kalite kriteri olarak görmelerine rağmen, naturel sızma zeytinyağını diğer yağlardan ayıran en önemli özellik, yağın yaklaşık yüzde 2’sini oluşturan minör bileşenlerdir. Minör bileşenler arasında da fenolik bileşenler (polifenoller) önemli bir bölümü oluşturmaktadır. Tüketicilerin sahip olduğu bir diğer yanılgı da zeytinyağının acılık ve yakıcılığının artmasının olumsuz bir özellik olarak algılanmasıdır. Yakıcılık ve acılık zeytinyağı için olumlu özellikler olup fenolik bileşenlerin fazla olduğunun göstergesidir. Zeytinyağında çok önemli olan bu bileşikler çeşitli koşullardan etkilenmektedir. Zeytinin yetiştirilme aşamasından itibaren bu özel ve önemli bileşiklerin korunmasını sağlayacak önlemlerin alınması, doğru süreçler ile üretilmesi ve zeytinyağının iyi koşullarda saklanması gerekmektedir.

 

Polifenoller bitkilerde doğal olarak bulunur. Vitamin ve minerallerden farklı olarak temel besin ögesi değiller, ancak vücuda olan yararlı etkileri ile pek çok mekanizmaya katkıda bulunurlar. Meyve ve sebzeler polifenol kaynaklarıdır. Diğer kaynaklar arasında kabuklu yemişler ve tohumlar, kakao ürünleri (örn. siyah çikolata), tam tahıllı ürünler, çay ve kahve ile kırmızı şarap gelir. Polifenoller antioksidan özellikleriyle bilinir.

 

Polifenollerin kanser oluşumunu ve tümör gelişimini engellediğiyle ilgili kanıtlar bulunmaktadır. Polifenoller reaktif unsurlara ve kanserli ve mutasyona uğramış hücrelere müdahale edebilmekte, hücre çoğalışını denetleyen ana proteinlerin harekete geçmesini sağlayabilmekte ve kansere bağlı bir takım genlerin ortaya çıkışının önünü kesebilmektedir. Bu konular ile ilgili olarak önemli kurumlar tarafından yayınlanmış oldukça fazla makeleye artık internet üzerinden de ulaşmak mümkündür.

 

Vücudumuz, her meyve, sebzenin içindeki polifenollerin hepsinden de faydalanamamaktadır. Örneğin elmada 5000 mg/kg polifenol bulunmasına rağmen, bunun sadece %0,2’sini alabilmektedir. Oysa ki aç karnına içilen polifenollü zeytinyağının %90’ını emebilmekte, içindeki faydalı bileşiklerin de %45-55’ini alabilmektedir.Basit anlatımı ile elma örneğinde olduğu gibi vücuda 10 asker gönderilebilirken, 900+ polifenollü zeytinyağı ile ise 450 asker gönderilebilmektedir.

 

Zeytinyağındaki fenolik bileşikler ile ilgili daha fazla bilgi isterseniz Mart 2019 tarihinde çıkan Bilge Ağaç Dergisindeki yazımıza bakabilirsiniz (https://www.tlosolive.com/blog/icerik/polifenol-nedir-bilge-agac-dergisi-ferhan-tolga-ozen).

 

 

 

FENOLIVE

 

Her zeytinyağında yeterli miktarda fenolik bileşik yoktur. Aslında her zeytin çeşidinde farklı miktarlarda fenolik bileşik vardır ile başlamak lazım. Polifenolü bol bir yağ elde etmek için doğru zeytin çeşitleri ve de doğru bölgedeki zeytin ağaçları seçilmelidir. Dolu vuruğu, sinek yarası olan hiçbir ağacın meyvesi kullanılmamalıdır. Zeytinler, ağaçtan özenle toplanılmalıdır. Sırıkla toplamak, yere düşürmek zeytinde oksidasyonu başlatır. İçindeki fenolik bileşikler kaybolmaya başlar. Biz Fenolive serisi ürünlerde tüm ürünü teker teker elle topluyoruz. Zeytin bekledikçe de oksidasyon devam eder. Fenolive’de kasalarda taşıdığımız ürünü 4 saat içinde de sıkarız. Zeytinyağındaki fenolik bileşikler ısıyı ve de hava ile teması hiç sevmez. Isıda kaybolurlar, hava ile temasta uçar giderler. Dolayısı ile sıkım kesinlikle 27 derecenin altında olmalıdır, yani soğuk sıkım olmalıdır. Taş değirmenlerin adı güzel gelse de hava teması yüksek olduğu için orada da kaybolurlar. Sıkıldıktan sonra da yağ iyi korunmalıdır. Bu amaçla üretilmiş özel tanklar kullanırız, ağzı İtalyan kapak denilen cinsten, Sağlık Bakanlığı onaylı çelikten… Hava ile teması yok gibidir. Tankın içindeki yağ boşaldıkça da yine hava temasını engellemek için azot gazı basarız.

 

Özetle Fenolive serisi ürünlerdeki tek amacımız sağlık için çok faydalı bileşikleri yakalayıp, onları en üst düzeyde yağa geçirip, korumaktır. Normal sıcak sıkım yağı üretirken 3,5-4 kg zeytinden 1 kg yağ elde ederken, Fenolive’de, erken hasatta, 50 kg zeytinden 1 litre yağ elde ettiğimiz zamanlarda olur. Düz arazide, karışık bir şekilde toplamada bir işçi 100-120 kg toplarken günde, Fenolive’de 20 kg topladığı zaman mutlu oluruz.

 

Fenolive serisi ürünler Avrupa Birliği Sağlık Beyanı’na uygun bir şekilde "Sağlıklı Naturel Sızma Zeytinyağı” kategorisindedir. İçerdikleri polifenol miktarına göre gruplandırılmıştırlar. 350+’ın anlamı, üretim tarihi itibarı ile içinde 350 ve üzeri mg/kg fenolik bileşik var demektir. Bu ölçümler şahit numunileri tespit ettirilerek, uluslarası geçerliği olan IOOC (International Olive Oil Council) onaylı laboratuvarlarda tank bazında yapılır ve de ölçüm raporu ürün ile birlikte sizlere gönderilir.

 

Piyasada bulunan polifenollü ürünlerin raporları arasında ölçüm yöntemleri/raporlama yöntemleri açısından farklar olabilmektedir. Aynı ürün, farklı bir yöntem kullanılıp raporlatılsa çok çok daha yüksek rakamlı bir rapor yayınlamak mümkündür. Ama biz uluslararası geçerliliği olan, IOC tarafından geliştirilen methodlardan Doc. No 29'a göre tyrosol cinsinden raporlatmaktayız. Konunun detayını "Piyasadaki Polifenol Ölçüm Raporları ve Farkları" bloğumuzda bulabilirsiniz.

 
 
London IOOC Çifte Madalya London IOOC Çifte Madalya
 
Fenolive 900+ ve 750+, geçen sene ulaştığımız seviyelerimiz... London IOOC (International Olive Oil Council) - Londra Uluslararası Zeytinyağı Konseyi tarafından yapılan yarışmada "Health Claim (Sağlık İddiası)" kategorisinde çifte madalya ile ödüllendirildiler. Böylece ürünümüz uluslararası olarak da, bağımsız kurumlar tarafından tescillenmiş oldu. Bu madalyaların ÜLKEMİZİN bu kategoride aldığı ilk madalyalar olduğunu biliyoruz.
 
Bu sene yine kendimizi aştık. 1092mg/kg polifenol seviyesine ulaştık. Ve ALTIN MADALYA geldi...

Sağlık İddiası kategorisinde...

Ülkemizdeki kaliteli zeytinyağı üretiminin geldiği noktayı tüm dünyaya göstermeye katkımız olduğu için de çok mutluyuz. GURUR DUYUYORUZ...
 
Not: Health Claim kategorisine katılabilmek için natürel sızma zeytinyağı kategorisinde yarışacak kadar iyi bir yağınız olmalı, üstüne de içindeki polifenol seviyesi belli bir seviyenin üstünde olmalı... Kaliteli natürel sızma zeytinyağı kategorisinde verilen altın madalya sayısı 100'den fazla iken health claim'de sadece 6.
 

Bu seneki yeni ürünümüz 1050+ ile heyecanımız daha da büyük... İşimizi aşkla yaptığımızın en büyük kanıtı... Kendimizi aşmaya çalıştığımızın en büyük kanıtı... Bir bahçeden ne polifenol çıktı ise artık demeyip, polifenolü bulmak için çok emek verdiğimizin bir kanıtı...

 

Polifenol nedir? Ne gibi faydaları vardır? gibi birçok sorunuza yanıtları "Zeytinyağı Mucizesi" bloğumuzda bulabilirsiniz.

 

 

 

 

 

ÖZETLE HER ZEYTİNYAĞI OLMAZ...

 

 

Sağlığınızı korumaya destek olabilecek doğal ürünlerimize ulaşmak için:

https://www.tlosolive.com/kategori/yuksek-polifenollu-zeytinyaglarimiz 

 

Ürünler ile ilgili yorumlara ulaşmak için:

https://www.tlosolive.com/blog/icerik/yorumlar

 

 

 

Sağlık için, Sağlığınıza için...

 

TLOS OLIVE AİLESİ

 

www.tlosolive.com/sayfa/hakkimizda

www.facebook.com/tlosolivecom

www.instagram.com/tlosolivecom

www.twitter.com/tlosolivecom

 

Zeytinyağı İçmek Zeytinyağı İçmek Zeytinyağı İçmek Zeytinyağı İçmek Zeytinyağı İçmek Zeytinyağı İçmek Zeytinyağı İçmek Zeytinyağı İçmek Zeytinyağı İçmekZeytinyağı İçmek Zeytinyağı İçmek Zeytinyağı İçmek Zeytinyağı İçmek Zeytinyağı İçmek Zeytinyağı İçmek Zeytinyağı İçmek Zeytinyağı İçmek Zeytinyağı İçmek Zeytinyağı İçmek Zeytinyağı İçmek Zeytinyağı İçmek Zeytinyağı İçmek Zeytinyağı İçmek Zeytinyağı İçmek Zeytinyağı İçmek Zeytinyağı İçmek Zeytinyağı İçmekZeytinyağı İçmek Zeytinyağı İçmek Zeytinyağı İçmek Zeytinyağı İçmek Zeytinyağı İçmek Zeytinyağı İçmek Zeytinyağı İçmek Zeytinyağı İçmek Helicobacter Helicobacter Helicobacter Helicobacter Helicobacter Helicobacter Helicobacter Helicobacter Helicobacter Helicobacter Helicobacter Helicobacter Helicobacter Helicobacter HelicobacterHelicobacter HelicobacterHelicobacter Helicobacter Helicobacter Helicobacter Helicobacter Helicobacter Helicobacter Helicobacter Helicobacter Helicobacter Helicobacter Helicobacter HelicobacterHelicobacter Helicobacter Helicobacter Helicobacter helicobacteripylori helicobacteripylori helicobacteripylori helicobacteripylori helicobacteripylori helicobacteripylori helicobacteripylori helicobacteripylorihelicobacteripylorivhelicobacteripylori helicobacteripylori helicobacteripylori helicobacteripylori  helicobacteripylori helicobacteripylori helicobacteripylori helicobacteripylori helicobacteripylori helicobacteripylorihelicobacteripylori helicobacteripylori helicobacteripylorihelicobacteripylori helicobacteripylorihelicobacteripylori helicobacteripylorihelicobacteripylorihelicobacteripylorihelicobacteripylori helicobacteripylori helicobacteripylorihelicobacteripylori helicobacteripylori helicobacteripylorihelicobacteripylori helicobacteripylori helikobakter helikobakter helikobakterhelikobakter helikobakterhelikobakter helikobakter helikobakter helikobakter helikobakterhelikobakterhelikobakter helikobakter helikobakter helikobakter helikobakter helikobakter helikobakter helikobakter helikobakter helikobakterhelikobakter helikobakter helikobakter helikobakter helikobakter helikobakter helikobakter helikobakter helikobakter helikobakter helikobakter helikobakter helikobakter helikobakter helikobakter helikobakter helikobakter helikobakter helikobakter helikobakter helikobakter h.pilori h.pilori h.pilori h.pilori h.pilori h.pilori h.pilori h.pilori h.pilorih.pilori h.pilorih.pilori h.pilori h.pilori h.pilori h.pilori h.pilori h.pilori h.pilori h.pilori h.pilori h.pilorih.pilorih.pilori h.pilori h.pilorih.pilorih.pilori h.pilori h.pilori h.pilori h.pilorih.pilorih.pilori h.pilori h.pilori h.pilori h.pilori gastrit gastrit gastrit gastrit gastrit gastrit gastrit gastrit gastrit gastrit gastrit gastrit gastrit gastrit gastrit gastrit gastrit gastritgastrit gastrit gastrit gastrit gastrit gastrit gastrit gastrit gastrit gastrit gastrit gastrit gastrit gastrit gastrit gastrit gastrit gastrit gastrit gastrit reflu reflu reflu reflu reflu reflu reflu reflu reflu reflu reflu reflu reflu reflu reflureflu reflu reflu reflu refluv reflu reflu reflureflureflureflureflureflureflureflureflureflureflureflureflureflureflureflureflu Zeytinyağı İçmek Zeytinyağı İçmek Zeytinyağı İçmek

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.