Piyasadaki Polifenol Ölçüm Raporları ve Farkları

22-11-2020 08:55
Piyasadaki Polifenol Ölçüm Raporları ve Farkları

Zeytinyağında polifenol kavramı artık piyasada ve de zeytinyağı severler arasında oldukça iyi bilinmeye başlandı. Ya da en azından yüksek polifenollü zeytinyağının sağlığa daha çok faydaları olduğu ile ilgili yapılan oldukça fazla arama var.

 

Konu bu kadar popüler olunca tabi sizler de daha fazla bilgiye ihtiyaç duyuyorsunuz. Bu gönderimizde sizlere piyasada dolaşan raporlar ve farkları ile ilgili bilgi verelim istedik.

 

Biz ölçümlemelerimizi Uluslararası Zeytin Konseyi (International Olive Council (IOC) - https://www.internationaloliveoil.org/ ) ‘nin belirlediği standart methodlara göre yaptırıyoruz. Bu methodun tanımını merak edenler buradan ulaşabilir: https://www.internationaloliveoil.org/wp-content/uploads/2019/11/COI-T.20-Doc.-No-29-Rev-1-2017.pdf. Özetle; ölçümleme önemli bir polifenol olan tyrosol cinsinden yapılıyor.


Polifenol Analiz Raporu

 

Piyasada birçok uçuşan rakamlar görüyoruz. Avrupa’ya gidip 2000-3000li polifenollerin olduğunu söyleyenleriniz oluyor. Aşağıdaki fotoğrafta örnek bir rapor görebilirsiniz. Bu örnekte; tyrosol ve hydroxytyrosol türevlerinin toplamına toplam polifenol demişler. IOC’nin standardında böyle bir method yok. Bizimkinde neydi; sadece tyrosol cinsinden ölçülüyordu. Yani elma, elma karşılaştırması değil.

 

 

Polifenol Analiz Raporu

 

Bir başka örnek olarak, aşağıdaki fotoğrafta göreceğiniz üzere gallik asit cinsinden ölçtürmüşler. Yine farklı bir ölçüm yöntemi. Rakamı yüksek çıkarmak için yapılabilecek diğer bir yöntem... Yine IOC’nin standardında yok. Gallik asit molekülü tyrosoldan daha küçük ise gallik asit cinsinden daha çok polifenol olması gayet normal. Yine elma, elma karşılaştırması değil. Bizim tadımlarımız sonucunda gallik asit eşdeğeri cinsinden 1000+ olan bir ürün tyrosol eşdeğeri cinsinden 250+ civarı bir ürüne tekabül etmektedir.


 

Polifenol Analiz Raporu 


İki yağı doğru karşılaştırmak için uluslararası geçerliği olan bir methodla alınan sonuçlara bakarak karşılaştırma yapmak en doğrusu...

 

Zeytinyağlarına değişik baharat, bitki, meyve ve sebzelerin ilave edilmesi ile elde edilen yağlar çeşnili zeytinyağıdır. Zerdeçal, zeytin yaprağı ekstresi gibi ilave polifenol çeşitleri ile karıştırılan yağlara fonksiyonel yağ denmektedir. Bu bağlamda onlar da çeşnili zeytinyağıdır. Fonksiyonel zeytinyağların içinde olduğu belirtilen polifenoller ise sadece zeytinden gelmemekte, diğer karıştırılan ürünlerin polifenol miktarları da gösterilmektedir. Yine elme elma kısyaslamasında sadece zeytinden natürel olarak gelen polifenollerin miktarlarının karşılaştırmasını yapmak en doğrusu olacaktır.

 


Özetle; geçen senelerde madalyalar aldığımız London IOOC Health Claim – Sağlık İddiası kategorisinde, sadece 6 altın madalya vardı tüm Dünya üzerinden gelmiş yağlar arasında...

 

 

 

Sağlığınızı korumaya destek olabilecek doğal ürünlerimize ulaşmak için: 

https://www.tlosolive.com/kategori/yuksek-polifenollu-zeytinyaglarimiz

 

Ürünler ile ilgili yorumlara ulaşmak için:

https://www.tlosolive.com/blog/icerik/yorumlar

 

 

 

Sağlık için, Sağlığınıza için...

 

TLOS OLIVE AİLESİ

 

www.tlosolive.com/sayfa/hakkimizda

www.facebook.com/tlosolivecom

www.instagram.com/tlosolivecom

www.twitter.com/tlosolivecom


 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.