Meşe Külünden Sabun Modası

19-03-2019 11:49
Meşe Külünden Sabun Modası

 

Meşe Külünden Sabun Modası…

 

İnsanların doğala özlemi her gün giderek daha da artıyor. Yaşadığımız zorlu şartlarda bir yerinden doğaya dokunmak istiyoruz.


Son günlerde bize gelen sorulara cevap olması gailesi ile de bu yazıyı yazdık.

 

Meşe külünden sabun var mı?

 

İlk sabun üretmeye karar verdiğimizde bizim de çok araştırdığımız konu…

 

Sabun kaba tabiri ile bir asit ile bir bazın reaksiyonu sonucunda oluşan tuza verilen ad. Bizim konumuzda asit zeytinyağından gelen. Baz ise kostikteki sodyum ya da küldeki potasyum ve kalsiyum… Her ikisinin de PH’ı 12 ve üstü. Kül de dedelerimiz zamanında çamaşır yıkamada da kullanılmış, kazanları temizlemede de… Kostiğe de küle de çıplak elle dokunmak zararlı.

 

Araştırmalarımız sonucunda kararımız; Sabun işinde önemli olan bu asit ve bazın doğru oranlarda kullanılıp son çıkan üründe hiç kalmaması !!! Yoksa kostik ile yapılmış ya da meşe külü ile yapılmış olması hiç önemli değil.  Oranı doğru ayarlayamazsanız son çıkan sabunda kalacak bu maddeler cildinize zarar verecektir.

 

Meşe külü ismi doğallığı çağrıştırsa da bu madde ile sabun yapmanın sıkıntıları şöyle:

 

  • Her küldeki bu bazik maddeler aynı oranda değil. %55-75 oranında değişiyorlar, ölçmesi zor. Kostik’de ise daha ölçülebilir. Bizim kullandığımız kostikteki oran ise %12.7-13.2 arasında. Dolayısı ile meşe külü ile sabun yaparken asit/baz miktarını ayarlamak çok daha zor.

  • 100 kg sabunu yapmak için 25kg meşe külü kullanmak gerekir, 25 kg kül elde etmek için de 100 kg ağaç kullanmak gereklidir. Bu anlamla da sürdürülebilir değildir, doğaya zararlıdır.

  • Külün içinde ne olduğu da önemlidir. Külü oluştururken ateşe plastik atsanız o da bu külün içinde yer alır.

 

 

Özetle; son çıkan üründe kostikten ya da meşe külünden gelen hiçbir bazik madde kalmamalıdır. Sabunumuzun, %98'i zeytinyağı, %2 si kostik ve kullanılmışsa diğer esansiyel doğal yağlardan oluşur. Bizim sabunlarımızda son çıkan mamülde kostik hiç kalmaz, kalmadığı da belgelidir.. Kullanılan zeytinyağıda sadece zeytinyağıdır.

 

 

Bu nedenlerden dolayı da en hassas organımız olan dilimize bile zarar vermez. Yutsanız bile zararı yoktur. Bebeklerin ciltlerinde dahi çok rahat kullanılır.

 

 

 

 


Doğru sabuna ulaşmak için:
 

 

https://www.tlosolive.com/kategori/dogal-cilt-bakim-urunlerimiz

 

Ürünler ile ilgili yorumlara ulaşmak için:

https://www.tlosolive.com/blog/icerik/yorumlar

 

 

 

TLOS OLIVE AİLESİ

 

www.tlosolive.com/sayfa/hakkimizda

www.facebook.com/tlosolivecom

www.instagram.com/tlosolivecom

www.twitter.com/tlosolivecom


 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.