Bir Fenolive Hikayesi: O Bir Rekortmen !!!

15-12-2019 08:21
Bir Fenolive Hikayesi: O Bir Rekortmen !!!

 

Merhaba,


İncelemekte olduğunuz, Fenolive markası ile sizlere sunduğumuz ürünümüzü içmelik zeytinyağı olarak üretmekteyiz. Avrupa Birliği Sağlık Beyanı’na uygun bir şekilde "Sağlıklı Natürel Sızma Zeytinyağı - Healthy Extra Virgin Olive Oil” kategorisindedir.


 

2020/2019

 Fenolive 1050+ Analiz RaporuFenolive 1050+ Analiz Raporu


Fenolive'in içindeki fenolik bileşik seviyesi IOOC (International Olive Oil Council) akredite laboratuvarlar tarafından belgelenmektedir. "Rekortmen Polifenol”lü bu ürünümüzün içinde, üretim tarihi itibarı ile tyrosol eşdeğeri cinsinden en az 1050 mg/kg polifenol bulunmaktadır. Bu bir Türkiye rekorudur. Piyasada bulunan polifenollü ürünlerin raporları arasında ölçüm yöntemleri/raporlama yöntemleri açısından farklar olabilmektedir. Aynı ürün, farklı bir yöntem kullanılıp raporlatılsa çok çok daha yüksek rakamlı bir rapor yayınlamak mümkündür. Ama biz uluslararası geçerliliği olan, IOC tarafından geliştirilen methodlardan Doc. No 29'a göre tyrosol cinsinden raporlatmaktayız. Konunun detayını "Piyasadaki Polifenol Ölçüm Raporları ve Farkları" bloğumuzda bulabilirsiniz.

 
London IOOC Çifte MadalyaLondon IOOC Çifte Madalya

 

Fenolive 900+ ve 750+, geçen sene ulaştığımız seviyelerimiz... London IOOC (International Olive Oil Council) - Londra Uluslararası Zeytinyağı Konseyi tarafından yapılan yarışmada "Health Claim (Sağlık İddiası)" kategorisinde çifte madalya ile ödüllendirildiler. Böylece ürünümüz uluslararası olarak da, bağımsız kurumlar tarafından tescillenmiş oldu. Bu madalyaların ÜLKEMİZİN bu kategoride aldığı ilk madalyalar olduğunu biliyoruz.
 
Bu sene yine kendimizi aştık. 1092mg/kg polifenol seviyesine ulaştık. Ve ALTIN MADALYA geldi...

Sağlık İddiası kategorisinde...

Ülkemizdeki kaliteli zeytinyağı üretiminin geldiği noktayı tüm dünyaya göstermeye katkımız olduğu için de çok mutluyuz. GURUR DUYUYORUZ...

Not: Health Claim kategorisine katılabilmek için natürel sızma zeytinyağı kategorisinde yarışacak kadar iyi bir yağınız olmalı, üstüne de içindeki polifenol seviyesi belli bir seviyenin üstünde olmalı... Kaliteli natürel sızma zeytinyağı kategorisinde verilen altın madalya sayısı 100'den fazla iken health claim'de sadece 6.

Bu seneki yeni ürünümüz 1050+ ile heyecanımız daha da büyük... İşimizi aşkla yaptığımızın en büyük kanıtı... Kendimizi aşmaya çalıştığımızın en büyük kanıtı... Bir bahçeden ne polifenol çıktı ise artık demeyip, polifenolü bulmak için çok emek verdiğimizin bir kanıtı...


 


Polifenoller bitkilerde doğal olarak bulunur. Vitamin ve minerallerden farklı olarak temel besin ögesi değiller, ancak vücuda olan yararlı etkileri ile pek çok mekanizmaya katkıda bulunurlar. Meyve ve sebzeler polifenol kaynaklarıdır. Diğer kaynaklar arasında kabuklu yemişler ve tohumlar, kakao ürünleri (örn. siyah çikolata), tam tahıllı ürünler, çay ve kahve ile kırmızı şarap gelir. Polifenoller antioksidan özellikleriyle bilinir.

 

Polifenollerin kanser oluşumunu ve tümör gelişimini engellediğiyle ilgili kanıtlar bulunmaktadır. Polifenoller reaktif unsurlara ve kanserli ve mutasyona uğramış hücrelere müdahale edebilmekte, hücre çoğalışını denetleyen ana proteinlerin harekete geçmesini sağlayabilmekte ve kansere bağlı bir takım genlerin ortaya çıkışının önünü kesebilmektedir. Bu konular ile ilgili olarak önemli kurumlar tarafından yayınlanmış oldukça fazla makeleye artık internet üzerinden de ulaşmak mümkündür.

 

Vücudumuz, her meyve, sebzenin içindeki polifenollerin hepsinden de faydalanamamaktadır. Örneğin elmada 5000 mg/kg polifenol bulunmasına rağmen, bunun sadece %0,2’sini alabilmektedir. Oysa ki aç karnına içilen polifenollü zeytinyağının %90’ını emebilmekte, içindeki faydalı bileşiklerin de %45-55’ini alabilmektedir. Basit anlatımı ile elma örneğinde olduğu gibi vücuda 10 asker gönderilebilirken, 1050+ polifenollü zeytinyağı ile ise 525 asker gönderilebilmektedir.

 

Polifenol nedir? Ne gibi faydaları vardır? gibi birçok sorunuza daha detaylı yanıtları "Zeytinyağı Mucizesi" bloğumuzda bulabilirsiniz.


Bu seviyeleri yakalamak için zahmetli ama bizim için bir o kadar da keyifli günlerden geçeriz. Gelin Fenolive'in hikayesine birlikte bakalım; 

 

 - Fenolik bileşikler her zeytin tipinde yüksek seviyelerde olmaz, dolayısı ile onları arayıp bulmak gerekir. Aynı tip zeytinde bile ağacın yaşama şartlarına göre farklılık gösterir. Bir sene yüksek polifenol aldığımız memecik zeytini olur, bir sene dilmit, bir sene delice… Bazen bize soruyorlar; sizin farkınız nedir diye… Özetle; Masanobu Fukuoka ‘nın felsefesinde yaşayan ağaçların peşindeyiz. İlaç değmemiş bahçelerde yetişen, nesillerini devam ettirmek için mücadele etmiş ağaçların peşindeyiz. Bazen yakın gördüğümüz ağaçlara ulaşmakta zorluk çektiğimiz, bazen elimizin değdiği ağaçların dalına uzanmak için merdiven kuracak düzlük bulamadığımız... Yolu olmayan koylara tekne ile gittiğimiz... Günlük 100 kg toplayabilen ekiplerin getirdiği 25-30 kg.lara isyan etmeden çalıştığımız. Düz arazide aşılı ağaçlardan 10-12 kg üründen 3 kg yağ alınırken, yeri geldiğinde 1 kg yağ için 50 kg.dan fazla zeytin sıkmak zorunda kaldığımız...
- Dolu vuruğu, sinek yarası gibi sıkıntısı olan hiç bir zeytini toplamayız. Bütün zeytinleri büyük bir özen ile toplarız. Ve de en fazla 4 saat içinde topladığımız zeytinlerin yağını çıkarırız.
- Zeytin olgunlaştıkça fenolik bileşenler azalır. Dolayısı ile erken hasat hatta ilk hasatlardaki yemyeşil zeytinlerden elde ederiz. Zeytin olgunlaşmadan yani yağlanmadan sıktığımız için bazen damla damla akar makinadan… Yani her damlası kıymetlidir bizim için…
- Soğuk sıkım olmalıdır ki (17-23 derece), yağın içindeki bu faydalı bileşenler kaybolmasın. 27 dereceden sonra bu fenolik bileşikler kaybolmaya başlar. Açık hava teması ve hijyen problemi çok olan taş baskı da kullanmayız. Hassas olabilmemizi butik bir üretim yapmamız sağlar. 
- Tüm yağlarımızı ürettikten sonra, ilk iş hepsini belgelendirir, içindeki bileşik seviyelerine göre kategorize ederiz. 
- Çıkardığımız tüm yağlarımızı hava teması olmayan özel tanklarımızda, ısı ve ışıktan koruyarak saklarız.
- Fenolive, tamamen doğal yöntemler ile elde edilmiş, içeriğinde herhangi bir katkı maddesi olmayan, özel zeytinlerin meyvesinin doğru süreçler ile işlenmesi ile elde edilen bir meyve suyudur. 
 

 
Zeytin meyvesinden elde edilen bu yaşam iksirine sahip olmak için tek yapmanız gereken, sepetinize eklemeniz ve yüksek güvenlik önlemleri alınarak hazırlanmış sitemiz üzerinden alışverişinizi tamamlamanız… Biz ürününüzü kapınıza kadar ulaştırıyor olacağız.
 
 
Sağlığınıza iyi gelebilecek ürünlerimize bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz: https://www.tlosolive.com/kategori/yuksek-polifenollu-zeytinyaglarimiz
 
Ürünlerimiz ile ilgili yorumlara buradan bakabilirsiniz: https://www.tlosolive.com/blog/icerik/yorumlar
 
Bizim ile ilgili bilgi almak isterseniz buradan ulaşabilirsiniz: www.tlosolive.com/sayfa/hakkimizda

 

Bilgi Bankamız: https://www.tlosolive.com/blog 

 

 

Bir gün yolunuz Fethiye’ye düşerse tanışmaktan büyük mutluluk duyarız, bir çay kahveye bekleriz…

 

 

Sağlık için, Sağlığınıza için...

 

TLOS OLIVE AİLESİ


www.facebook.com/tlosolivecom

www.instagram.com/tlosolivecom

www.twitter.com/tlosolivecom

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.