Squalene Nedir? Ne İşe Yarar?

06-04-2019 15:47
Squalene Nedir? Ne İşe Yarar?

ZEYTİNİN SİHRİ: SQUALENE

 

Zeytinyağı antik çağlardan beri hem güzellik hem şifa amaçlı çok yönlü kullanılmış mucizevi bir nimettir. Çok eski dönemlerde bile kırışık ve sarkma tedavisinde kullanılmıştır. Yüksek miktarda antioksidan, omega 3 ve squalene (skualen) içerir. Bunlar hücre yenileyici ve tamir edici özelliğe sahip maddelerdir. Aynı zamanda çok etkili bir nemlendiricidir ki nem kaybı ve kuruluk, kırışıklıkların en önemli nedenidir.

 

Skualen (Squalene), bebekken vücudumuz çok fazla üretir, hatta dünyaya gelmeden önce yaşadığımız sebumun içinde %12 oranında vardır, skualen…. Ama zaman içinde vücut tarafından üretimi azalır. Kullandığımız çoğu kozmetik cilt ürünü içinde, squalane (bir harf farklı – hidrojen ile doyurulmuş halde) olarak vardır.

 

Yeni bir bitkisel bazlı yıldız olan skualen, bildik bir bitkisel kimyasal aslında. Zeytin tıka basa bu maddeyle dolu. Akdeniz halkının zeytinyağını ve zeytin özlerini bir ‘cilt ustası’ gibi kullanmasının gerçek nedeni belki de skualen’dir. Bu öz de son yıllarda çok sayıda serum ve kremde yer alıyor.

 

Ciltteki yangısal süreçleri, kuruluk ve ödemi azaltması ile cilde ipeksi yumuşacık bir kıvam kazandırarak beceriyor. Zaten bu nedenle şimdilerde güzellik endüstrisi ne arganı ne shea butter’ı ne onu ne bunu tartışıyor, sadece zeytinyağını konuşuyor.

 

Kolajen… Cilt bakımına önem veren bireyler için katkısı büyük olan protein olarak anılmaktadır. İnsan vücudunda çok sayıda bulunan bir protein olan kolajen, deri, bağ dokusu, tendon, eklem, tırnak, diş, saç ve kemikleri olmak üzere birçok organın yapısını oluşturmaktadır. Bu proteinin temel amacı ise dokulara destek sağlamak, doku ya da organların canlı ve esnek kalmasına yardımcı olmaktır. Zeytinyağı hem içten hem dıştan kolajeni destekleyen önemli maddelerdendir.

 

Zeytinyağı polifenollerinden biri olan olueropein maddesinin yaşlanmayla savaştığını gösteren araştırmalar da var. Bu bileşen kan damarlarını genişletiyor ve cilde daha fazla oksijen ve besin gitmesini sağlıyor.



 

Squalene (Skualen) ve Sağlığımıza Faydaları…

 

Squalene (skualen) hidrojen ve karbondan (C30 H50) oluşan, doymamış yağ oranı yüksek bir hidrokarbondur Cildimizin sebumunda doğal olarak bulunan bu madde, hücrelerin yenilenmesinde ve cildin canlı kalmasında büyük rol oynar. Önceleri sadece İnsan Sebumunda ve Köpek Balığı Karaciğer yağında bulunduğu düşünülen squalene( skualen)'in araştırmalar sonucunda belli başlı bitkilerde de bulunduğu tespit edilmiştir (Özellikle kozmetik sektöründe kullanılan squalane – squalene’nin hidrojen ile doyurulmuş hali – ihtiyacını karşılamak için yılda 2.7 milyon köpekbalığı avlanması gerekmektedir. Bundan dolayı da alternatif squalene kaynakları bulunmaya çalışılmıştır.) . Birçok sterolün ve sterol benzeri kimyasalın kaynağı olan Zeytin Ağacı, bitkiler arasında squalene'nin en büyük kaynağıdır.

 

Squalene( skualen)'in ana bileşeni özel bir madde olan izoprenoid'dir. Hücre dostu izoprenoid hücre zarına yerleşip vücudu koruyan eşsiz özelliklere sahip bir antioksidandır. Doğal olarak vücutta bulunan bu madde hücrelerin yenilenmesinde ve cildin canlı kalmasında büyük rol oynar. Zamanla vücuttaki squalene oranı azalır. Bu tip durumlarda dışarıdan squalene'in alınmasının herhangi bir yan etkisi olmamasına rağmen, birçok yararı bulunmaktadır. Kararlı hale gelmek için hidrojen atomuna ihtiyacı vardır. Vücuda girince vücuttaki sudan hidrojen alarak üç oksijen atomunu açığa çıkarır. Böylece, tıpkı ozon tedavisinde olduğu gibi, vücuttaki oksijeni arttırarak kansere neden olan yüksek asiditeyi engeller ve oksijensizliği giderir.

 

Birçok kurama göre dokulardaki oksijensizlik ve yüksek asidite kanser nedeni olup normal hücrelerin ölüp farklı bir yapı oluşmasına neden olur. Squalene aslında vücudumuz tarafından da az miktarda üretilerek deri altında depolanır. Squalene (skualen) aynı zamanda bir lipoprotein olduğu için lipoprotein reseptörlerine bağlanarak vücuda yayılır. Squalene (skualen),  doymamış bir yağ asidi olduğundan Omega 3 gibi davranarak kalp damar sistemindeki iyi kolesterolü arttırarak damar hastalıklarının önlenmesine yardımcı olur. Anne sütündeki bağışıklık maddesi Alkoksigliserolleri (AKG) çok miktarda içerdiği için bağışıklık sisteminin güçlenmesine destek verir. Squalene (skualen),  hücre yenileyici özelliğe de sahip olup hiyerarşik hücrelere dost, anarşik hücrelere ise düşman davranır.


Vücuttaki oksijeni arttırarak kanser, tümör, romatizmaya karşı vücudun savunma sistemini kuvvetlendirici özelliği vardır. – Kemoterapik ilaçlara etkisini arttırarak kanserli hücrelerin iyileşmesine yardımcı olur. – Cilde sürülerek egzama, sedef ve yanıktan oluşan tahrişi giderici etkisi vardır. – Başta arterit olmak üzere eklem ve kıkırdak rahatsızlıklarına etkin bir gıda destekleyicisidir – Özellikle karaciğer fonksiyonlarını düzenleyerek hepatitten ve alkolden kaynaklanan zehiri attığı görülmüştür.

 

Cildinizi yenileyen, tamamen bitkisel, hiç bir katkı maddesi içermeyen, SQUALENE’li zeytinyağımız hakkında;

Her zeytinyağı çeşidinde 100 gramda 400-800 miligram bulunan bu değerli maddeyi, ürünümüzde daha yoğun halde bulabilirsiniz. Zeytin Hanım Beauty - Yüksek'de bu miktar özel bir işlem ile en az 9.000 miligrama, Zeytin Hanım Beauty - Çok Yüksek'de ise en az 18.000 miligrama çıkarılmıştır. Squalene olarak var (squalane olarak değil). Squalene; kararlı hale gelmesi için hidrojen atomuna ihtiyacı olan bu madde, ciltten vücudumuza geçtiği anda vücudumuzdaki sudan hidrojeni alarak oksijen atomunu açığa çıkarır. Böylece, tıpkı ozon tedavisinde olduğu gibi, vücuttaki oksijeni arttırıp, yüksek asiditeyi engeller. Hücrelerin yenilenmesinde ve cildin canlı kalmasında büyük rol oynar.

 

 

Yurtdışındaki uzman laboratuarlarda yapılmış testler sonucunda ürünümüzdeki SQUALENE(skualen) ‘imizin;

 

· Hücreler üzerinde yapılan MMT (Vitro) testleri Squalene(skualen)'in belli yüzdelerle hücrelere uygulanması sonucunda hücre ömrünün %50 oranında uzadığını ve hücre çoğalmasının hızının arttığını tespit etmekte, ürünümüzün hücre çoğalmasını ve hücre dayanıklılığını yükselttiği ve önemli bir antioksidan olduğu vurgulanmaktadır.

· İrritasyon potansiyelini ölçmek için özellikle hazırlanan CAM adlı, içinde arter, damar ve kılcal damar olan bir yumurta ile yapılan diğer Vitro test sonuçlarınca ürünümüzün herhangi bir yan etkisi olmadığı kanıtlanmıştır.

· Laboratuar ortamında, Vitro analizler için hazırlanmış özel maddelere uygulanarak alınan sonuçların yanı sıra insan denekler üzerinde yapılan cilt testlerinin sonuçlarında da ürünümüzün birçok etkisini doğrulamaktadır.

· Denekler üzerinde 15 gün boyunca %10 squalene içeren plasebo ürünün kullanılmasından sonra, cildin nemliliğini %35,2 civarında arttırırken, Squalene(skualen)'siz plasebo ürününün nemlendirmeyi %16,5 oranında arttırdığı görülmüştür. Nemlendirmenin yanı sıra, aynı numunenin su kaybını (TEWL) %10,6 oranında azaltırken, Placebo ürünün sadece %2 civarında azalttığı tespit edilmiştir.

· Hücreler üzerinde yapılan irritasyon testinin olumlu sonuçlarına ek olarak, ciltte yapılan irritasyon denemelerinde ürünün cilde herhangi bir yan etkisi olmadığı, sürekli kullanımlarda herhangi bir iritasyon, kızarıklık veya ödem yaratmadığı kanıtlanmıştır.

· Yapılan analizler sonucunda ürünün hücre yenilenmesi ve dayanıklılığını arttırması, ciltte nemlendirmeye yardımcı olup, su kaybını yüksek oranda engellediği ve bu etkilerin yanı sıra ne hücreler ne de cilt üzerinde herhangi bir zararı olmadığı kanıtlanmıştır. Sayısız faydaları ile kozmetik dünyasında yüksek talep gören ürünümüz, dermatolojik birçok hastalığın tedavisinde olumlu etkilerini ortaya koymaktadır.

 

Piyasada bulunan diğer ürünlerin içeriğinde hangi tip (hayvansal/sentetik) squalene(skualen) kullanıldığını, saflığı ile ilgili belgelerini üretici firmaya sormayı unutmayınız.

 

 

 

Cilt sağlığınızı korumaya destek olabilecek ürünlerimize ulaşmak için:

https://www.tlosolive.com/kategori/dogal-cilt-bakim-urunlerimiz

 

 

 

 

 

 

"Therapeutics role of olive fruits/oil in the prevention of diseases via modulation of anti-oxidant, anti-tumour and genetic activity”

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4057827/

 

(skualen)(skualen)(skualen)(skualen)(skualen) skulenskulenskulenskulenskulenskulenskulenskulenskulenskulenskulen skulenskulenskulenskulen skulenskulenskulenskulenskulen skulenskulen  squalane squalane squalane squalanesqualane squalane squalane squalanesqualanesqualanesqualanesqualanesqualanesqualanesqualanesqualanesqualanesqualanesqualane

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.